ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Η όραση είναι από τις αισθήσεις που παραμελείται από πολλούς ανθρώπους. Συνήθως, οι περισσότεροι φροντίζουν την όρασή τους μόνο όταν αρχίζουν να αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα.

Τα μάτια μας είναι εξαιρετικά σημαντικά και μας βοηθούν να βλέπουμε την καθημερινή ομορφιά που μας προσφέρει η ζωή, γι “αυτό θα πρέπει να τα φροντίζουμε συνεχώς, κάνοντας τα πάντα για να τα προστατέψουμε.
Η φροντίδα που σχετίζεται με τα μάτια μας είναι αρκετά περίπλοκη και η διατροφή μας παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτήν. Το φαγητό που καταναλώνουμε μπορεί να μας βοηθήσει να προστατέψουμε την όρασή μας και να αποτρέψουμε πολλά προβλήματα υγείας που σχετίζονται με αυτή.
Αυτά είναι τα καλύτερα τρόφιμα που μπορούν να βελτιώσουν την όρασή σας:
1. Καρότα
Τα καρότα είναι το πιο ευεργετικό λαχανικό για την καλή κατάσταση των ματιών σας. Είναι άφθονα με βιταμίνη Α που αποτρέπει τη νυχτερινή τύφλωση και είναι απαραίτητη για την υγεία των ματιών σας.
Τα καρότα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και του καταρράκτη λόγω της πλούσιας περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά, β-καροτένιο, λυκοπένιο και λουτεΐνη.
2. Σολομός και σαρδέλες
Προκειμένου να προστατεύσετε την όρασή σας, θα πρέπει να καταναλώνετε τακτικά ψάρια. Είναι μια μεγάλη πηγή σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία των ματιών σας.
Η τακτική κατανάλωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μπορεί να προστατεύσει τα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία των ματιών σας. Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε ψάρια όπως σολομό, σαρδέλες ή ρέγγες, δύο φορές την εβδομάδα.
3. Μπρόκολο
Είναι γνωστό ότι το μπρόκολο είναι εξαιρετικά ευεργετικό για τη γενική υγεία μας. Το μπρόκολο μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία των ματιών σας.
Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και μπορούν να παρέχουν στο σώμα σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Με την κατανάλωση του μπρόκολου, θα λάβετε βιταμίνη Α, βιταμίνη Ε και βιταμίνη C, οι οποίες λειτουργούν από κοινού για να προστατεύσουν την όρασή σας.
4. Σπανάκι
Αυτό το πράσινο φυτό περιέχει καροτενοειδή όπως βήτα-καροτίνη, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Επιπλέον, είναι μια μεγάλη πηγή βιταμίνης Ε και βιταμίνης C, οι οποίες μπορούν να αποτρέψουν την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και την νυχτερινή τύφλωση.
5. Αυγά
Ίσως δεν θα το πιστέψετε, αλλά τα αυγά μπορούν να βελτιώσουν την υγεία των ματιών σας. Περιέχουν βιταμίνη Α, σύμπλεγμα βιταμίνης Β, απαραίτητα λιπαρά οξέα και ψευδάργυρο.
Δεν έχει σημασία πόσα καταναλώνετε, εφόσον περιλαμβάνονται στη διατροφή σας. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι τα καταναλώνετε τακτικά στο πρωινό σας. Όχι μόνο θα βελτιώσουν την όρασή σας, αλλά θα κρατήσουν το σώμα σας σε καλή κατάσταση!
6. Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα είναι μια μεγάλη πηγή βιταμίνης Ε που μπορούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη προβλημάτων που προκύπτουν ως αποτέλεσμα της γήρανσης. Επιπλέον, μπορούν να αποτρέψουν τον καταρράκτη.
7. Φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα
Αυτά τα φρέσκα και νόστιμα φρούτα του δάσους είναι άφθονα σε αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι γνωστό ότι μειώνουν τον κίνδυνο πολλών οφθαλμικών προβλημάτων. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C που μπορεί να προστατεύσει σημαντικά την υγεία των ματιών σας.
Άλλα τρόφιμα που συνιστώνται για τη βελτίωση της όρασης: γάλα, αβοκάντο, λεμόνια, πορτοκάλια, μαύρη σοκολάτα, παπάγια, κολοκύθα, ντομάτες, κρεμμύδι, λάχανο και βερίκοκα.
Είναι γεγονός ότι όλα όσα καταναλώνουμε έχουν αντίκτυπο στο σώμα μας. Επομένως, εξαρτάται από εμάς και από την επιλογή που κάνουμε, εάν το αποτέλεσμα θα είναι θετικό ή αρνητικό!
Credit: Healthandhealthyliving
Πηγή: fanpage
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top