ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο με έναν τρόπο, ώστε να μας στέλνει σήματα κάθε φορά που κάτι δεν πηγαίνει καλά. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε αυτά τα σημάδια, θεωρώντας πως ό,τι και να γίνει, θα είμαστε καλά. 

Δείτε παρακάτω 7 συμπτώματα του καρκίνου, που οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε.

1.Νεοπλάσματα του δέρματος 
Τα νεοπλάσματα θεωρούνται σημάδι καρκίνου του δέρματος ή του μαστού. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν: Σκληρούς κόμπους στο στήθoς ή τις μασχάλες. Ερεθισμό ή εξάνθημα άγνωστης προέλευσης, που δεν σχετίζεται με τροφική ή καλλυντική αλλεργία.

Εμφάνιση ενός υγρού έλκους στο κέντρο ενός νεοπλάσματος. Ένα σημάδι εκ γενετής που αλλάζει ή μεγαλώνει.

2.Επίμονος βήχας 
Ένας επίμονος βήχας μπορεί να είναι σύμπτωμα κάποιας ασθένειας των πνευμόνων, που μπορεί να σχετίζεται και με άλλα συμπτώματα όπως: Μείωση της όρεξης. Απότομη απώλεια βάρους. Σε μεταγενέστερα στάδια, ο καρκίνος των πνευμόνων μπορεί να προκαλέσει βήχα με αίμα και δύσπνοια.

3.Φαγούρα στο δέρμα
Στις περισσότερες περιπτώσεις, η φαγούρα στο δέρμα δεν σχετίζεται με όγκους, αλλά η κλινική εμπειρία δείχνει μια σύνδεση: Ένα νεόπλασμα στη μήτρα προκαλεί φαγούρα στα γεννητικά όργανα. Ο καρκίνος του εγκεφάλου μπορεί να προκαλέσει φαγούρα στα ρουθούνια.

4.Αλλαγές στη λειτουργία του εντέρου
Μια ασθένεια του εντέρου, μπορεί να έχει τα εξής συμπτώματα: Αίμα στα κόπρανα. Βλεννώδεις ή πυώδεις εκκρίσεις. Αυθόρμητη αφόδευση.

5.Εκκρίσεις κατά την ούρηση 
Αυτό μπορεί να είναι σύμπτωμα καρκίνου των νεφρών, που σχετίζεται και με άλλα συμπτώματα: Αίμα κατά την ούρηση. Υπέρταση. Πόνος στα νεφρά. Χρόνια αδυναμία.

6.Απότομη απώλεια βάρους 
Μια ανεξήγητη απώλεια βάρους, μπορεί να είναι σύμπτωμα καρκίνου του στομάχου. Στα αρχικά στάδια, τα κλινικά γεγονότα δεν είναι τόσο εμφανή. Ωστόσο, τα συμπτώματα που ακολουθούν είναι αρκετά διαδεδομένα: Αποστροφή για το κρέας. Πρόωρος κορεσμός (το αίσθημα ότι έχετε φάει πολύ, ενώ στην πραγματικότητα έχετε φάει μια πολύ μικρή ποσότητα φαγητού). Αναιμία. Δυσκολία μετακίνησης της τροφής μέσω του εντέρου.

7.Επίμονος πονόλαιμος 
Ένας επίμονος πονόλαιμος μπορεί να είναι σύμπτωμα καρκίνου του λάρυγγα, που σχετίζεται και με τα εξής: Δυσκολία στην αναπνοή και την κατάποση. Αίσθηση ότι κάτι μπλοκάρει το λαιμό, μαζί με την εμφάνιση νεοπλάσματος. Η βραχνάδα οδηγεί σε απώλεια της φωνής. Βήχας με αίμα, κακή αναπνοή. Αυτές οι παρατηρήσεις δε μπορούν και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να κάνετε διάγνωση στον εαυτό σας, γιατί μπορεί να συνδέονται με άλλες ασθένειες. Ωστόσο, αν έχετε παρατηρήσει κάτι από τα παραπάνω, μην τα αγνοήσετε και είναι καλό να επισκεφθείτε έναν καλό γιατρό.

Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top