ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Για προφανείς λόγους, το καθάρισμα της τουαλέτας βρίσκεται στα τελευταία πράγματα της λίστας με τις δουλειές του σπιτιού, αν και από υγειονομικής άποψης βρίσκεται στις προτεραιότητες.
 Μάθετε λοιπόν πως να κάνετε την τουαλέτα σας να δείχνει και να μυρίζει σας ανοιξιάτικο λιβάδι.

Συσσώρευση πουρί και αλάτων
Αν έχουν συγκεντρωθεί άλατα και πουρί κάτω εσωτερικά της λεκάνης, απλά πάρτε χαρτί τουαλέτας και ρίξτε ξίδι. Τοποθετήστε το χαρτί κάτω από κοίλωμα της λεκάνης και αφήστε να δράσει για μερικά λεπτά. 
Μετά από λίγο αφαιρέστε το χαρτί και καθαρίστε με βούρτσα και ξίδι όλο το εσωτερικό της λεκάνης και πατήστε το καζανάκι για να ξεβγάλετε. Η τουαλέτα σας θα αστράφτει!
Loading... Ξεβουλώστε μια λεκάνη χωρίς έμβολο ή βεντούζα
Το χειρότερο που μπορεί να σας συμβεί είναι να βουλώσει η τουαλέτα ενώ βρίσκεστε σε ξένο σπίτι. Ρίξτε ένα φλιτζάνι υγρό πιάτων στη λεκάνη. Στη συνέχεια ρίξτε όσο περισσότερο ζεστό νερό μπορείτε χωρίς να υπερχειλίσει η λεκάνη. Αφήστε το δράσει για 20 λεπτά. Μέχρι να επιστρέψετε, το επίπεδο του νερού θα έχει μειωθεί. Μη πατήσετε το καζανάκι ακόμα! Ξαναρίξτε ζεστό νερό και περιμένετε άλλα 20 λεπτά πριν πατήσετε το καζανάκι.
Κρατήστε το πιγκάλ μακριά από μικρόβια
Γεμίστε το δοχείο του πιγκάλ με χλωρίνη για να είναι μονίμως το πιγκάλ χωρίς μικρόβια.
Αφαιρέστε τους επίμονους λεκέδες χωρίς χημικά
Χρησιμοποιήστε μια παλιά ελαφρόπετρα για να ξύσετε τα δύσκολα σημεία. Βουτήξτε το πρώτα σε νερό, πριν ξεκινήσετε το τρίψιμο και θα εκπλαγείτε πόσο γρήγορα θα αφαιρεθεί η μούχλα και το πουρί.
Φτιάξτε σπιτικές ταμπλέτες για την τουαλέτα
Αναμείξτε τα ακόλουθα συστατικά σε ένα μπολ:
1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
1/4 φλιτζανιού κιτρικό οξύ
1 κουταλιά υγρό πιάτων
Γεμίστε στη συνέχεια μια παγοθήκη. Καταψύξτε τα για 30 λεπτά και στη συνέχεια φυλάξτε τα σε ένα βάζο. Όποτε θέλετε να καθαρίσετε τη λεκάνη, ρίξτε μια τέτοια ταμπλέτα μέσα.
Ρίξτε ξίδι κατευθείαν στο καζανάκι
Αν θέλετε να συντηρήσετε την καθαριότητα της λεκάνης, ρίξτε λευκό ξίδι απευθείας στο καζανάκι για να αποφύγετε συσσώρευση πουρί και αλάτων. Είναι οικολογικό και θα αποτρέψει τη συγκέντρωση μούχλας και μικροβίων.
Στο βίντεο που ακολουθεί μάθετε πως να φτιάξετε ένα αποσμητικό χώρο για να μη μυρίζει το μπάνιο.

Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top