ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Νέο εμπόδιο στην επένδυση στο Ελληνικό: «Δασικά» 37 στρέμματα, λέει το Δασαρχείο Πειραιά

Νέα εμπόδια στην επένδυση στο Ελληνικό έρχεται να βάλει η απόφαση του δασάρχη Πειραιά η οποία κηρύσσει δασική μία περιοχή 37 στρεμμάτων η οποία βρίσκεται μέσα στην
παραχωρούμενη έκταση της αποκρατικοποίησης.
Αν και η απόφαση του δασάρχη Πειραιά δεν είναι οριστική και αμετάκλητη αναμένεται να δημιουργήσει νέες καθυστερήσεις στην επένδυση. Όπως τονίζει πάντως η «Καθημερινή» τα «δασικά» 37 στρέμματα (συγκεκριμένα 36,918 στρέμματα) αν και αποτελούν μικρή έκταση στο σύνολο των 6.2000 που έχουν παραχωρηθεί, προκαλούν σοβαρό πρόβλημα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό καθώς βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά, όπου ο επενδυτής σχεδιάζει να δημιουργήσει το πρώτο και πιο σημαντικό τουριστικό ακίνητο (ένα σύμπλεγμα ακινήτων αναψυχής με ξενοδοχείο, καζίνο, καταστήματα κ.α).
Αν τελικά η περιοχή στον Άγιο Κοσμά κηρυχτεί δασική, ο επενδυτής (Lamda Develoment, Hellinikon Global I) σύμφωνα με τους όρους που θέτει η σύμβαση μπορεί να αποχωρήσει από την επένδυση, χωρίς κάποια επίπτωση.
Με δεδομένη την ανακολουθία του δημοσίου, τέτοιου είδους προβλέψεις υπάρχουν σε πολλά σημεία της σύμβασης μεταξύ της Lamda Development και του ΤΑΙΠΕΔ.
Τι αναφέρει η απόφαση του Δασαρχείου Πειραιά
Ο «Ελεύθερος Τύπος» σε ρεπορτάζ του παρουσιάζει τι αναφέρει η απόφαση του δασαρχείου Πειραιά για την εν λόγω περιοχή.
Σύμφωνα με την απόφαση πρόκειται για «δασική έκταση κατά την έννοια των διατάξεων της παραγράφου 2 του άρθρου 3 του Ν. 998/79 όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 3208/03 (ΦΕΚ-303 Α), υπαγόμενη στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, εμπίπτουσα στην παρ. 1 περίπτωση ε του άρθρου 4 και στην παρ. 2 περίπτωση β, γ και ζ του ιδίου άρθρου του Ν. 998/79, που μαζί με την εκεί συνυπάρχουσα χλωρίδα και πανίδα αποτελεί μέσω της αμοιβαίας αλληλεξάρτησης και αλληλεπίδρασης ιδιαίτερη βιοκοινότητα (δασοβιοκοινότητα) και ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον (δασογενές). Τα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ του χαρακτηρισμού αυτού είναι η μορφή της έκτασης, η μορφή που είχε τα έτη 1929-2016, η μορφολογία εδάφους, ο τρόπος διαχείρισης και τα υποβληθέντα με την αίτηση στοιχεία, τα οποία σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση έχουν ως εξής:
Κατά την περίοδο 1937-1939 κατά το μεγαλύτερο τμήμα είναι πεδινή χορτολιβαδική, ενώ διακρίνεται και αραιή θαμνώδης βλάστηση και αραιή διάσπαρτη ή σε γραμμική φύτευση δενδρώδης, όμως στη συνέχεια μέσω της φυσικής επιλογής είχε διαχρονικά (1945-2016) βλάστηση που λόγω της θέσης και της πυκνότητάς της δημιουργεί ιδιαίτερη βιοκοινότητα (δασοβιοκοινότητα) και ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον (δασογενές), ενώ η πύκνωσή της με φυτεύσεις, ασχέτως αν αυτές έγιναν κατόπιν σχετικής υποχρέωσης ή εξ ελευθεριότητος, δεν άλλαξε τον εν γένει χαρακτήρα της έκτασης.
Η παρούσα πράξη αφορά στο χαρακτήρα της έκτασης και δεν αποτελεί στοιχείο απόδειξης εμπράγματων δικαιωμάτων, καθώς με αυτή δεν θίγονται δικαιώματα του Δημοσίου ή ετέρων ιδιωτών…».
Πηγή: www.iefimerida.gr/Tο διαβάσαμε εδώ
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top