ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Συνήθως όταν μιλάμε για ιστορία μπορεί πολλοί να φαντάζονται βαρετές βροχερές μέρες στο σχολείο με το βαρύ και πολυχρησιμοποιημένο βιβλίο της Ιστορίας. Παρόλα αυτά, οι φωτογραφίες οι οποίες συνήθως δεν χρησιμοποιούνται στα συγγράμματα αυτά, μπορεί να σας «ταξιδέψουν» σε μέρη και χρόνια παλιά και να σας δώσουν μία μοναδική ματιά στο τι συνέβαινε.

Ιδού, λοιπόν, 20 από αυτές τις φωτογραφίες που κάνουν πολλές φορές μεμονωμένα το γύρο του διαδικτύου και κινούν την περιέργεια:

1. Ο Nikola Tesla, πρωτοπόρος εφευρέτης και επιστήμονας, στο εργαστήριό του2. Αγοράκι στην Αυστρία με καινούρια παπούτσια κατά τη διάρκεια του Β’ ΠΠ3. Η Dorothy Counts. Πρώτη Αφροαμερικανή φοιτήτρια στο Ηarry Harding High School το οποίο μέχρι το 1957 ήταν μόνο για άσπρους μαθητές.4. Διοργανωτές του μαραθωνίου της Βοστώνης προσπαθούν να σταματήσουν την πρώτη γυναίκα που τελικά τερμάτισε την κούρσα, Kathrine Switzer, το 1967.5. Εβραίοι απελευθερώνονται από τραίνο που τους πήγαινε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, το 1945.6. Οι τάφοι ενός ζευγαριού. Η γυναίκα ήταν Καθολική, ο άντρας Προτεστάντης. Ενταφιάστηκαν σε διαφορετικά νεκροταφεία το 1888. Παρόλα αυτά, ούτε ο θάνατος τους σταμάτησε.7. Ο Harold Whittles ακούει για πρώτη φορά, 1974.8. Ο άντρας που αρνήθηκε να χαιρετίσει ναζιστικά.9. Στη μέση του Κραχ, ο άντρας αυτός ψάχνει για δουλειά…
10. Όταν η Σουηδία άλλαξε από οδήγηση στα αριστερά, με οδήγηση στα δεξιά, το 196711. Γερμανοί στρατιώτες βλέπουν για πρώτη φορά εικόνες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης12. Δείχνουν τα εγγόνια στους παππούδες πάνω από το τείχος του Βερολίνου το 196113. Ακροβάτες στην κορυφή του Empire State Building το 193414. Ο νεκρός αρχιμαφιόζος Joe Masseria σε εστιατόριο του Brooklyn το 1931. Κρατούσε τον άσο μπαστούνι.15. Μία στριπτιζέζ δείχνει πως τα εσώρουχά της ήταν μεγάλα, για να αποδείξει την αθωότητά της όταν συνελήφθη για προσβολή της δημοσίας αιδούς.16. Το Άγαλμα της Ελευθερίας κατασκευάζεται στο Παρίσι το 1884.17. Ομοφυλόφιλο ζευγάρια στο Le Monocle των Παρισίων, το 1932.18. «Η όμορφη αυτοκτονία», όπως χαρακτηρίστηκε, της Εvelyn Mchale η οποία βούτηξε από το Empire State Building στο κενό, το 1947.19. Ο Bolaji Badejo φορά το κοστούμι του από το κλασσικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, Alien, το 1978.20. Η σωρός του Ανθρώπου που Έπεσε από το Διάστημα, αστροναύτη Vladimir Komarov, το 1967.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top