ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Όπως ενημερώνουν οι αστυνομικές αρχές της πόλης έκρηξη από την οποία υπάρχουν νεκροί σημειώθηκε στο Manchester Arena.

Ακόμη δεν έχει γίνει σαφές εάν πρόκειται για ατύχημα ή για τρομοκρατική ενέργεια. Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να αποφύγουν την συγκεκριμένη περιοχή στην οποία έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και δεκάδες ασθενοφόρα.

Σημειώνεται πως στο Manchester Arena σήμερα έδινε συναυλία η Ariana Grande.



Χάος στο Manchester Arena λίγο μετά την έκρηξη στο Manchester Arena

Στο video που ακολουθεί και συγκεκριμένα στο 00:07 στο αριστερό μέρος της οθόνης εμφανίζεται η λάμψη από την έκρηξη στο Manchester Arena


Πραγματικό χάος στους χώρους του Manchester Arena δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη


Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για βραχυκύκλωμα με τις αρχές πάντως να μην δίνουν καμία πληροφορία.
Εκπρόσωπος της τραγουδίστριας Ariana Grande τόνισε πως τόσο η ίδια όσο και το συνεργείο της είναι όλοι καλά στην υγεία τους και είναι σε ασφαλές μέρος εκτός του χώρου της συναυλίας.
Ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες από πηγή που επικαλέιται το δίκτυο NBC News κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες με τις τοπικές αρχές να συνεχίζουν να μην επιβεβαιώνουν καμία απολύτως πληροφορία.







Σημειώνεται πως η περιοχή έχει αποκλειστεί από πολύ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Όλοι οι δρόμοι γύρω από τον Manchester Arena είναι κλειστοί όπως και οι σταθμοί του Μετρό ενώ οι αρχές έχουν επιστρετεύσει και ελικόπτερα που «σαρώνουν» την περιοχή.
Ρεπόρτερ του BBC 5 αναφέρει πως η αστυνομία διαχειρίζεται μέχρι τώρα το περιστατικό σαν τρομοκρατική επίθεση μέχρι να δοθούν διαφορετικές εντολές. Στο σημείο έχουν σπεύσει και άνδρες της ειδικής μονάδας πυροτεχνουργών ενώ αγγλικά μέσα αναφέρουν πως όλους τους χώρους του Manchester Arena ερευνούν και εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας.

Μονάδα πυροτεχνουργών φτάνει στο σημείο της έκρηξης






Δεκάδες ασθενοφόρα σπεύδουν στο Manchester Arena








Αστυνομική πηγή που επικαλείται το δίκτυο NHS αναφέρει πως από τους πολλαπλούς τραυματισμούς και την έκταση που έχουν στον χώρο είναι πιθανό να εξερράγη βόμβα με καρφιά καθώς η διασπορά είναι πολύ μεγάλη.
Οι βρετανικές αρχές παρακαλούν τους πολίτες να μην καλούν για ασθενοφόρο παρά μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καθώς το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων βρίσκεται αυτή την ώρα στο Manchester Arena προκειμένου να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Σημειώνεται επίσης πως όλα τα νοσοκομεία της πόλης είναι σε επιφυλακή και έχουν ήδη επιστρατεύσει όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα όλο το διαθέσιμο προσωπικό τους.
Το δίκτυο NBC επικαλούμενο αξιωματούχο της αμερικανικής αντιτρομοκρατικής αναφέρει πως στο σημείο έλαβε χώρα πιθανότατα μία έκρηξη από βομβιστή αυτοκτονίας στη νοτιοδυτυτική έξοδο του Manchester Arena ουσιαστικά παγιδεύοντας τους θεατές που έφευγαν εκείνη την ώρα από την συναυλία. Το δίκτυο αναφέρει ακόμη πως και η αμερικανική αντιτρομοκρατική βρίσκεται αυτή την ώρα σε ανοιχτή επικοινωνία με τις βρετανικές αρχές προσπαθώντας να διευκολύνει το έργο τους .
Η αστυνομία του Manchester επιβεβαιώνει πως υπάρχουν 19 νεκροί τουλάχιστον από την έκρηξη και επίσης 50 άτομα έχουν μεταφερθεί ήδη σε τοπικά νοσοκομεία σοβαρά τραυματισμένα.
Πιθανότατα ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν και μικρά παιδιά καθώς όπως μεταδίδουν βρετανοί δημοσιογράφοι πολλά από τα ασθενοφόρα σπεύδουν στο τοπικό παιδιατρικό νοσοκομείο.
Η αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε ελεγχόμενη έκρηξη στο σημείο.


Με αυτό το εξώφυλλο θα κυκλοφορήσει σήμερα η Guardian



Μέσω του hashtag #RoomForManchester δίνεται η δυνατότητα σε ανθρώπους που είναι μακριά από το σπίτι τους να βρουν χώρο στον οποίο θα φιλοξενηθούν σήμερα το βράδυ. Οι συγκοινωνίες από και προς το σημείο έχουν διακοπεί για λόγους ασφαλείας.
Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης από τις ειδικές μονάδες πυροτεχνουργών


Δεν υπάρχει ακόμη (3:54 Ελλάδος) επίσημη ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα από κάποια τρομοκρατική οργάνωση.

Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top