ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Ο φάκελος των μετρήσεων ανοίγει ξανά με πρωτοβουλία του ανεξάρτητου βουλευτή
Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα αμφισβητώντας την αξιοπιστία των μετρήσεων που διενεργεί η Nielsen στην τηλεόραση. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΣΡ Αθανάσιο Κουτρομάνο. Κι όλα αυτά εν μέσω της επιτυχίας του «Survivor», που προβάλλεται από τον ΣΚΑΪ σημειώνοντας εντυπωσιακά ποσοστά τηλεθέασης, που μεταφράζονται σε σημαντικά έσοδα για τον τηλεοπτικό σταθμό.
Η ερώτηση Νικολόπουλου προς τους υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής και Δικαιοσύνης αναφέρεται στα κατά καιρούς προβλήματα που εμφάνισε η μέτρηση, κυρίως την εποχή AGB Αναστάσακου, αλλά επεκτείνεται και στο σήμερα, μέσα από τις καταγγελίες της ΠΟΣΠΕΡΤ. Μεταξύ άλλων, ο ανεξάρτητος βουλευτής ζητάει να προσκομισθούν «όλα τα έγγραφα της σχετικής δικογραφίας, που διαμόρφωσαν τη στοιχειοθέτηση και το σκεπτικό της δήθεν ελλείψεως δόλου, που οδήγησε στο αρχείο την εισαγγελική έρευνα που είχε παραγγείλει τον Δεκέμβριο του 2004 ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και νυν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Με την προηγούμενή του ιδιότητα είχε ζητήσει να εξεταστεί αν είναι απατηλή ή πλασματική η διαδικασία συγκέντρωσης των στοιχείων τηλεθέασης και, αν ναι, να διαπιστωθεί αν χειραγωγείται, με πρόθεση, η κατανομή διαφημιστικών πακέτων, συμπεριλαμβανομένης και της κρατικής διαφήμισης, στους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top