ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Απίστευτο αλλά αληθινό: Έκαναν ...εγκαίνια σε «ΚΕΠ» αναρχικών στα Εξάρχεια

Με πολύ μικρή συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν χθες τα…
εγκαίνια του αντιεξουσιαστικού «ΚΕΠ» στην πλατεία Εξαρχείων, εν μέσω αντιδράσεων για αδράνεια των αρμόδιων Αρχών για την απομάκρυνση του κοντέινερ που τοποθετήθηκε από τη «Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων».
Το «ΚΕΠ» εγκαταστάθηκε από αντιεξουσιαστές στις 8 Απριλίου 2017 και παρέμεινε κλειστό για δέκα ημέρες. Χθες το απόγευμα, λειτούργησε για πρώτη φορά και το επισκέφτηκαν, σύμφωνα με μία πρώτη εικόνα που είχε χθες η Αστυνομία, περίπου 25-50 άτομα. Τα… εγκαίνια είχαν προαναγγελθεί από τη «Συνέλευση» σε ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου που ανέφερε ότι «ανοίγει για πρώτη φορά το πολιτικό περίπτερο ενάντια στις μαφίες, την κρατική καταστολή και τον κοινωνικό κανιβαλισμό».
Το κοντέινερ έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να σχολιάζει χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:
«Αντιεξουσιαστικό ΚΕΠ στη μέση της πλατείας, καταλαμβάνοντας δημόσιο χώρο. Με την ανοχή της κυβέρνησης. Για γέλια και για κλάματα...».
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται ένα ιδιότυπο πινγκ πονγκ ευθυνών ανάμεσα στο Δήμο Αθηναίων και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι δύο φορείς, όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές, είναι αναγκαίο να συνεργαστούν για να δοθεί λύση στο πρόβλημα, ωστόσο η κόντρα που μαίνεται εδώ και καιρό ανάμεσα στον κ. Γιώργο Καμίνη και τον κ. Νίκο Τόσκα μάλλον δεν διευκολύνει την κατάσταση.
Μέχρι χθες δεν είχε υπάρξει κάποια επικοινωνία ανάμεσα στο Δήμο και το υπουργείο. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιμένουν ότι πρόκειται για πολεοδομική παράβαση και κατάληψη κοινόχρηστου χώρου προσθέτοντας ότι το θέμα άπτεται των αρμοδιοτήτων του Δήμου, που πρέπει να κινήσει τη διαδικασία για να μεταβεί στο σημείο συνεργείο της Πολεοδομίας. Οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας, ωστόσο, είναι αδύνατο να μεταβούν στην πλατεία Εξαρχείων για να βεβαιώσουν την παράβαση και να ακολουθήσει η απομάκρυνσή του κοντέινερ, χωρίς να συνοδεύονται από αστυνομικούς.
Αρμόδιες πηγές τονίζουν, πάντως, ότι αν δεν κινηθεί πρώτα η διαδικασία για την ενεργοποίηση της Πολεοδομίας δεν μπορεί να γίνει το δεύτερο βήμα που είναι η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοντέινερ των εννιά τετραγωνικών μέτρων στήθηκε πάνω σε τσιμεντένιες βάσεις και παραβιάζει κοινόχρηστο χώρο και χώρο πρασίνου, συνεπώς το θέμα εμπίπτει στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.
Στο μεταξύ, η εμφάνιση του «ΚΕΠ» έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των αστυνομικών υπηρεσιών που «βλέπουν» αντιεξουσιαστικές ομάδες να επεκτείνουν τις… δραστηριότητές τους.  Στη «Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων» που πήρε την πρωτοβουλία για την τοποθέτηση του «πολιτικού περιπτέρου» συμμετέχουν δώδεκα αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες με έντονη παρουσία στα Εξάρχεια επί σειρά ετών. Η έντονη παρουσία ναρκέμπορων στην πλατεία Εξαρχείων και η αδυναμία της Αστυνομίας να τους αντιμετωπίσει συσπείρωσε κάποιες από τις ομάδες αυτές που ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την εκδίωξη των εμπόρων ναρκωτικών από τα Εξάρχεια.
Σε κείμενα που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οι υπεύθυνοι εγκατάστασης του περιπτέρου έκαναν λόγο για «πολιτικό περίπτερο», που αποσκοπεί στο να «συμβάλει στην πολιτική αναβάθμιση του χώρου ως όχημα για την ριζοσπαστικοποίηση και συγκρότηση αγωνιστικής πολιτικής κουλτούρας». Σε άλλο κείμενο-προαναγγελία της εγκατάστασης του κοντέινερ αναφέρονταν χαρακτηριστικά:
«Τα αγαπημένα μας Εξάρχεια λειτουργούν ακόμα ως σημείο εφόρμησης ή διαφυγής για εκατοντάδες ανθρώπους που συντελούν στον αγώνα ενάντια στο κράτος και στην καπιταλιστική βαρβαρότητα συμμετέχοντας σε ομάδες άμεσης δράσης, επιτιθέμενοι σε τράπεζες, εφορίες, υπουργεία, κομματικά γραφεία, αστυνομικούς στόχους, κάμερες ασφαλείας, ελεγκτές, φασιστικά γραφεία».
Πηγή: www.thetoc.gr/Tο διαβάσαμε εδώ
Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top