ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
post-feature-image
Τι συμβαίνει στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο παραμονή του μεγάλου ματς στο Καραϊσκάκης; Ποιος είπε τι και τους αναστατώσε όλους μέσα κι έξω από την ομάδα;



Με τη νίκη επί της Κέρκυρας η ΑΕΚ σιγούρεψε την παρουσία της στα πλέι οφ και ο Χιμένεθ πρόσθεσε ένα ακόμα λιθαράκι στη ζυγαριά, η οποία πλέον γέρνει υπέρ της παραμονής του.

Στις τάξεις της Ενωσης ο Μανόλο κερδίζει συνεχώς έδαφος και δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν ότι η ομάδα δεν πρέπει να κάνει τα ίδια λάθη με πέρσι, όπου έψαχνε τελευταία ώρα προπονητή. "Πού να τρέχουμε τώρα, ας τον κρατήσουμε", είναι η τάση που κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό στην ενωσίτικη οικογένεια, αν και όλα παραμένουν ρευστά.

Γιατί μην ξεχνάμε, όπως σας έχει πολλάκις μεταφέρει ο SportDog, ο Ισπανός κρίνεται σε κάθε παιχνίδι, πόσω μάλλον τώρα, στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό, όπου παίζει τα ρέστα του. Καλό το εμφατικό 5-0 με την Κέρκυρα, αλλά ήρθε κόντρα σε έναν αντίπαλο μικρότερης δυναμικότητας.

Σε αυτά τα παιχνίδια-φωτιά, όπως στο Καραϊσκάκη, στα οποία κρίνονται πολλά, γράφει το κοντέρ για τον Σεβιγιάνο, ο οποίος ναι μεν βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, μετά την αναμέτρηση με τους Φαίακες, επιβεβαιώνουν το απρόβλεπτο του χαρακτήρα του.

Δεν ήταν αναγκαίο για τον Χιμένεθ να απαντήσει σε ερώτηση για την πανωλεθρία της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, επί θητείας του. Έχετε ακούσει, για παράδειγμα, ποτέ επίσημα από άνθρωπο του Ολυμπιακού, να μιλήσει για την 4άρα του 2008; Γιατί ο Ισπανός μίλησε για το 6-0 της σεζόν 2010-2011;

Οι δηλώσεις του ήταν άκαιρες, άσκοπες και απλά ήρθαν για να ξύσουν παλαιές πληγές. "Σκέφτομαι πολλά πράγματα και όχι μόνο που συνέβησαν εκείνο το βράδυ. Όχι μόνο τότε, αλλά και σε άλλο παιχνίδι. Ίσως ξέρετε περισσότερα. Ας το αφήσουμε, ας το ξεχάσουμε", είπε συγκεκριμένα αφήνοντας αιχμές και για την εντός έδρας ήττα με τον Ολυμπιακό Βόλου με 4-0, για το οποίο η "Δίκη στον ΣΚΑΪ" είχε αποκαλύψει ένα χρόνο μετά ότι οι Σάχα, Σκόκο και Μπλάνκο φέρονταν πως έστησαν το ματς. Μάλιστα, στην εκπομπή ειπώθηκε ότι ο υπερκοριός της ΕΥΠ είχε εντοπίσει τον μάνατζερ του Αργεντινού τερματοφύλακα να κάνει λόγο για μειωμένη απόδοση.

Όπως καταλαβαίνετε, ο Χιμένεθ έριξε τις σπόντες του για τη συμπεριφορά της αργεντίνικης παροικίας που είχε τότε η ΑΕΚ, σε μία εποχή που μέχρι και οι καθαρίστριες στα Σπάτα γνώριζαν ότι ο Σάχα ήταν πωρωμένος με το στοίχημα. Μελετούσε το κουπόνι, ακόμα και στο ημίχρονο των αναμετρήσεων της Ένωσης.

Στην 6άρα στο Καραϊσκάκη, όμως, έβαλε και ο ίδιος ο Χιμένεθ το χεράκι του για να γίνει ό,τι έγινε. Ήταν το παιχνίδι που αποκαλύφθηκε ότι σε μερικές καταστάσεις θολώνει η κρίση του υπερβολικά και παίρνει αχρείαστα ρίσκα.

Γιατί ήταν εγωισμός για τον Ισπανό η έμπνευση με τον Κώστα Μανωλά που τον έβαλε δεξί μπακ αντί του πολύπειρου Νίκου Γεωργέα που έμεινε στον πάγκο και δεν έπαιξε καθόλου.

Ο Τζιμπούρ, για τη φυγή του οποίου έχει και ο ίδιος ευθύνη, έκανε πάρτι από την πλευρά του. Ήταν εγωισμός να μην είχε τον Μανωλά στο κέντρο της άμυνας, όταν έλειπε από το ντέρμπι ο Δέλλας και άφησε την ομάδα εκτεθειμενη με αμυντικό δίδυμο Νασούτι-Ματέος. Αποδείχθηκε άστοχο συν τοις άλλοις να μην παίξει βασικός ο Λυμπερόπουλος που θα μπορούσε να οργανώσει καλύτερα την ομάδα, σαν προπονητής μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μαζί με τον Καφέ.

Φυσικά και δεν μπορούμε να του χρεώσουμε τα πάντα γι' αυτό το παιχνίδι. Γιατί η ΑΕΚ ως οργανισμός δεν λειτούρησε σωστά σε αυτό το ματς (προερχόταν από την πρόκριση στον τελικό επί του ΠΑΟΚ) και ο άνθρωπος δεν είχε στη διάθεσή του δύο ακόμα τραυματίες, τον Μάκο και τον Καράμπελα. Αλλά δεν κατεβάζεις σε ντέρμπι παίκτες που δεν έχουν ...μυρωδιά από Καραϊσκάκη, όπως ο Μπάχα, για παράδειγμα...

Αυτά θυμούνται οι ΑΕΚτζήδες και κάνουν τον σταυρό τους, για να μην κάνει ο Χιμένεθ ίδια λάθη. Το σίγουρο είναι ότι ο Ισπανός έχει βάλει μυαλό. Το απέδειξε με τον Παναθηναϊκό, όπου παραλίγο να γυρίσει ένα παιχνίδι, στο οποίο ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει 4 γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Πηγή: sportdog.gr
Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top