ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
https://avaazimages.avaaz.org/23654_antigay_protester_arrested.size.custom.crop.840x650_(1)_6_958x340.jpgΑγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Η Τσετσενία φυλακίζει γκέι ανθρώπους σε στρατόπεδα βασανιστηρίων, και είναι τόσο φρικτά όσο φαντάζεσαι. Tους κάνουν ηλεκτροσόκ και τους βασανίζουν μέχρι να αποκαλύψουν ονόματα άλλων γκέι αντρών. Κάποιοι ήδη πέθαναν απ’ το πολύ ξύλο.

Η απαγωγή και φυλάκιση ομοφυλόφιλων σε στρατόπεδα είναι κάτι που θα έκαναν οι Ναζί. Είναι απάνθρωπο και εξοργιστικό, αλλά υπάρχει σχέδιο για να τους σταματήσουμε.

Το Avaaz θα δυναμώσει τη φωνή των γενναίων ακτιβιστών της Τσετσενίας στα ΜΜΕ και θα χρησιμοποιήσει την τεράστια παγκόσμια κατακραυγή μας για να σταματήσουν οι διώξεις. Υπόγραψε το παρακάτω ψήφισμα με ένα κλικ και διάδωσέ το παντού. Ας φτάσουμε το 1,5 εκατ. υπογραφές:


Κλείστε τα στρατόπεδα βασανισμού γκέι ανθρώπων

Προς τον πρόεδρο Πούτιν και τις ρωσικές αρχές:

Ως πολίτες από όλο τον κόσμο, σας ζητάμε να σταματήσετε επειγόντως τις διώξεις ομοφυλόφιλων στην Τσετσενία και να σεβαστείτε τις αξίες της δικαιοσύνης και της ανεκτικότητας.


Κλείστε τα στρατόπεδα βασανισμού γκέι ανθρώπων

Είναι πολύ απάνθρωπο για να το χωρέσει ο νους. Αλλά η Τσετσενία κυβερνιέται εδώ και χρόνια από έναν πρόεδρο που καταπατά ασύστολα τα ανθρώπινα δικαιώματα με την υποστήριξη της Ρωσίας. Οι αξιωματούχοι του, όταν ρωτήθηκαν για τα στρατόπεδα βασανιστηρίων, αρνήθηκαν ακόμη και την ύπαρξη ομοφυλόφιλων στη χώρα. Συγκεκριμένα δήλωσαν: «Αν υπήρχαν τέτοια άτομα στην Τσετσενία, δε θα χρειαζόταν να ασχοληθούν μαζί τους οι αρχές, αφού οι συγγενείς τους θα τους είχαν ήδη στείλει στον αγύριστο».

Η αξιόλογη οργάνωση International Crisis Group δημοσίευσε μαρτυρίες ανθρώπων που δραπέτευσαν από αυτά τα στρατόπεδα για να τραβήξει την παγκόσμια προσοχή.

Ας αδράξουμε αυτήν την ευκαιρία για να δημιουργήσουμε μια τεράστια κατακραυγή και να βγάλουμε στη φόρα τις βάρβαρες πρακτικές της Ρωσίας και της Τσετσενίας. Λάβε μέρος στην εκστρατεία πατώντας παρακάτω και διάδωσέ την παντού:

Κλείστε τα στρατόπεδα βασανισμού γκέι ανθρώπων

Πολλά από αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο σήμερα μοιάζουν να είναι εκτός ελέγχου. Όμως κάθε μέρα έχουμε δύο επιλογές: να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στη φρίκη που ξεδιπλώνεται ή να κάνουμε κάτι για να τη σταματήσουμε. Ας επιλέξουμε όλοι μαζί τη δράση, την αγάπη και την αλληλεγγύη για να σταθούμε στο πλευρό των τρομοκρατημένων οικογενειών της Τσετσενίας που κινδυνεύουν να χάσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Rewan, Emma, Fatima, Sarah και όλη η ομάδα του Avaaz

Περισσότερες πληροφορίες:

Φρίκη στην Τσετσενία: Στρατόπεδα συγκέντρωσης για ομοφυλόφιλους – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων απέδρασαν – Documento
http://www.documentonews.gr/article/frikh-sthn-tsetsenia-stratopeda-sygkentrwshs-gia-omofylofiloys-sygklonizoyn-oi-martyries-oswn-apedrasan

Απαγωγές, ξυλοδαρμοί και βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τις διώξεις κατά των ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία – LiFO
http://www.lifo.gr/now/world/141047

Τσετσενία: Στην κόλαση του Καντίροφ «δεν υπάρχουν γκέι» – Protagon
http://www.protagon.gr/epikairotita/tsetsenia-stin-kolasi-tou-kantirof-den-yparxoun-gkei-44341391654

Ρεπορτάζ: Ομοφυλόφιλοι άνδρες συλλαμβάνονται και θανατώνονται στην Τσετσενία (στα Αγγλικά) – The World Post
http://www.huffingtonpost.com/entry/chechen-gays-arrested-killed-reports-say_us_58e12a65e4b0b3918c843db6

Σύμφωνα με αναφορές, γκέι άνδρες εξαφανίζονται στην Τσετσενία (στα Αγγλικά) – CNN
http://www.cnn.com/2017/04/04/europe/chechnya-gay-men-reported-missing/

Μετά τον Χίτλερ τη δεκαετία του '30 η Τσετσενία ανοίγει το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης για ομοφυλοφίλους, όπου σύμφωνα με ακτιβιστές οι γκέι βασανίζονται με ηλεκτροσόκ και ξυλοκοπούνται μέχρι θανάτου (στα Αγγλικά) – Mail Online
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4397118/Chechnya-opens-concentration-camp-homosexuals.html
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top