ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

post-feature-image

Νέες προκηρύξεις αναμένονται από το ΑΣΕΠ το επόμενο διάστημα που αφορούν προσλήψεις μονίμου και αορίστου προσωπικού στο δημόσιο.

Αναλυτικά, τον Απρίλιο θα εκδοθεί η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 170 θέσεις προσωπικού Τεχνολογικής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης για το Υπουργείο Δικαιοσύνης  με την οποία και ολοκληρώνεται το πακέτο των προσλήψεων τακτικού προσωπικού για το Υπουργείο Δικαιοσύνης φτάνοντας συνολικά τις 879 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων και όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.
Η τελευταία προκήρυξη θα αφορά 170 θέσεις σε ειδικότητες όπως Γραμματείς Δικαστηρίων, και υπαλλήλους  γενικών καθηκόντων  για την υποστήριξη της διοικητικής λειτουργίας των δικαστηρίων. Μια άλλη προκήρυξη που εκτιμάται ότι θα εκδοθεί σύντομα από το ΑΣΕΠ θα αφορά την κάλυψη 203 θέσεων με ειδικότητες όπως οικονομολόγοι, διοικητικοί και λογιστές στην Υπηρεσία Ασύλου, τα περιφερειακά γραφεία Αττικής, Λέσβου και Σάμου και τα αυτοτελή κλιμάκια στη Χίο και την Κω.
Εκτός των παραπάνω προκηρύξεων το ΑΣΕΠ σχεδιάζει να προχωρήσει τους ερχόμενους μήνες και στην έκδοση άλλων προκηρύξεων όπως  την κάλυψη 137 θέσεων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και 300 θέσεων αορίστου χρόνου στην ΕΥΔΑΠ όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.
Τέλος έως το καλοκαίρι αναμένεται να εκδοθούν άλλες δύο προκηρύξεις θέσεων εκ των οποίων η πρώτη θα αφορά την πρόσληψη  68 αρχαιολόγων, αρχιτεκτόνων, φυλάκων, συντηρητών αρχαιοτήτων και έργων τέχνης στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ η δεύτερη θα αφορά την πρόσληψη 76 μηχανικών (ηλεκτρολόγων, τοπογράφων, χημικών ,προγραμματιστών Ηλεκτρονικών υπολογιστών κλπ) στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ)
Διακόσιες τρεις προσλήψεις θα πραγματοποιήσει η υπηρεσία Ασύλου. Τις θέσεις θα καταλάβουν Διοικητικοί Οικονομικοί και Λογιστικοί υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ, καθώς και Διοικητικοί Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι επιτυχόντες θα στελεχώσουν την Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου, τα Περιφερειακά Γραφεία Αττικής, Λέσβου και Σάμου και τα Αυτοτελή Κλιμάκια Χίου και Κω.

Όσο αφορά την ΕΥΔΑΠ θα προσλάβει τις ειδικότητες: ΥΕ Εργατών (75 θέσεις), ΔΕ Οδηγών Γ΄ κατηγορίας, ΔΕ Καταμετρητών (από 25), ΔΕ Φυλάκων, ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών (από 20) και ΔΕ Ηλεκτρολόγων, ΠΕ Οικονομολόγων και ΤΕ Οικονομολόγων (από 15 θέσεις). Επίσης, θα προσληφθούν δώδεκα Πολιτικοί Μηχανικοί ΤΕ και δώδεκα ειδικοί Δομικών Έργων ΔΕ. Επτά θέσεις κατανέμονται σε Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς ΠΕ, από πέντε στις ειδικότητες: ΔΕ Μηχανολόγων, ΔΕ Οδηγών Β΄+Γ΄ κατηγορίας, ΔΕ Γραμματέων, ΥΕ Αποθηκαρίων, ΠΕ Διοικητικών, ΠΕ Αναλυτών Προγραμματιστών, και τέσσερις σε Μηχανολόγους Μηχανικούς ΠΕ.

Παράλληλα 78 προσλήψεις θα πραγματοποιήσει ο ΟΑΕΔ με το υπουργείο Εργασίας να έχει καταθέσει ήδη αίτημα για τις προσλήψεις μέσα στο 2017, εκ των οποίων 50 στην ειδικότητα ΠΕ Πληροφορικής και 28 στην ΤΕ Πληροφορικής.
Προκήρυξη για την εισαγωγή 300 Δοκίμων στο Λιμενικό Σώμα προετοιμάζει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το οποίο έχει ήδη αποστείλει το αίτημά του για έγκριση προς την επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006. Πρόκειται για την προσπάθεια του ΛΣ να καλύψει καίρια κενά στο προσωπικό του, καθώς η οργανική σύνθεση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής έχει διαμορφωθεί στις 8.000 αντί των 10.250 θέσεων, όπως προβλέπει απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης για το σχέδιο στελέχωσης των Υπηρεσιών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Τέλος σχετικά με τον ΑΔΜΗΕ οι ειδικότητες που θα προσληφθούν σύμφωνα με το αίτημά του προς το ΑΣΕΠ θα είναι: Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Τοπογράφοι, Χημικοί Μηχανικοί, Μηχανικοί Η/Υ, Προγραμματιστές, Διοικητικοί, Ηλεκτροτεχνίτες Δικτύων, Σταθμών-Υποσταθμών, Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού, και ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Τεχνικών Έργων.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top