ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Εκδοση του «σκληρού» ληστή των διασήμων επιδιώκουν οι αρχές

Την σύλληψη και έκδοση του 28χρονου Andi ή Muharrem Paturri, ενός εκ των τεσσάρων ληστών των Νίκου Βέρτη, Στιβ Κακέτση, Τόνι Μαυρίδη, Τέτας Καμπουρέλη και άλλων επιχειρηματιών και πολιτών, ο οποίος είναι έγκλειστος σε φυλακές της Αλβανίας, επιδιώκουν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, δημοσιοποιώντας τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των δραστών. Ο 28χρονος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ήταν ο σκληρότερος της «τετράδας», ήταν δραπέτης αγροτικών φυλακών Τίρυνθας από τις 17 Μαρτίου 2016, και το μικρό χρονικό διάστημα διαφυγής του στην γενέτειρά του, πρόλαβε να… σκοτώσει άνθρωπο σε τροχαίο δυστύχημα. Σημειώνεται ότι οι δράστες πυροβόλησαν με πολεμικά καλάσνικοφ τρεις φορές εναντίον αστυνομικών που επιχείρησαν να τους ελέγξουν και στον σύζυγο της Τέτας Καμπουρέλη όταν αντέδρασε στις προθέσεις του. Ο Paturri βρίσκεται έγκλειστος σε φυλακές της βόρειας Αλβανίας, με τους Έλληνες αστυνομικούς να προσπαθούν να επιταχύνουν τη διαδικασία έκδοσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, καθώς αναμένεται να αποφυλακιστεί σύντομα. Ελπίζουν μετά την αποφυλάκιση να συλληφθεί εκ νέου από την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος και να κινηθούν οι διαδικασίες έκδοσής του στην χώρα μας.
Εκτός από τα στοιχεία και την φωτογραφία του Paturri, δόθηκαν στη δημοσιότητα αυτά του μοναδικού συλληφθέντα, του 22χρονου  TOLIS VASILLAQ του VANGJEL και της FLORETTA , και δύο ακόμη αναζητούμενων, του XHAFERRI MIREL του GEZIM και της MIRIANA , γεννηθέντα το 1990 στην Αλβανία και BRUNGA NDUE του PJETER και της MARA , γεννηθέντα το 1991 στην Αλβανία.
Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά μονάδα, άπαξ και κατά συρροή, εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση), ληστεία κατά συναυτουργία, κατά συρροή, κλοπή διακεκριμένη κατά συναυτουργία τελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση, υπεξαίρεση, οπλοφορία διακεκριμένη και μη, οπλοχρησία, οπλοκατοχή καθώς και για παράβαση του νόμου περί Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.
Οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν γίνει «σκιά» του τραγουδιστή Νίκου Βέρτη, και σχεδόν όλων των επώνυμων και μη θυμάτων τους. Στην περίπτωση του γνωστού τραγουδιστή, όπως προκύπτει από το προανακριτικό υλικό, οι δράστες παρακολουθούσαν όλες τις διαδρομές του Νίκου Βέρτη από το σπίτι του στο μαγαζί που τραγουδούσε και αντίστροφα προκειμένου να διαπιστώσουν ποιες είναι οι ώρες που απουσιάζει από αυτό. Οι ίδιοι αξιωματικοί έχουν «εικόνα» ότι κάποιοι από τους ληστές είχαν πάει στο νυχτερινό κέντρο ΥΤΟΝ στην Πέτρου Ράλλη, όπου τραγουδούσε ο Νίκος Βέρτης και είχαν κάτσει πρώτο τραπέζι!
Ένα τέτοιο βράδυ στις 9 Νοεμβρίου 2016, τρεις από τους δράστες, όπως αποτυπώνονται στις φωτογραφίες-ντοκουμέντα, μπήκαν στο σπίτι του στην οδό Πίνδου στη Βούλα. Άρπαξαν ένα χρηματοκιβώτιο με 30.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα. Στη συνέχεια πήγαν σε δασώδη περιοχή της Πάρνηθας όπου διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο, και το άφησαν εκεί, με αποτέλεσμα να βρεθεί από περιπατητή του βουνού. Σημειώνεται ότι στις 6 Ιανουαρίου 2017, κάποιος από τους δράστες είχε αρπάξει το πολυτελές τζιπ Range Rover του τραγουδιστή από πάρκινγκ στη Γλυφάδα, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν 6.000 ευρώ και ένα πιστόλι που κατείχε νόμιμα.
 Μία άλλη περίπτωση τρανταχτής παρακολούθησης των θυμάτων εξελίχθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2016 στην Πλ. Αγίου Γεωργίου στην Εκάλη. Οι δράστες ακινητοποίησαν επιχειρηματία την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του και τον ανάγκασαν να περάσει στο εσωτερικό του. Εκεί με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον πατέρα του και τον θείο του. Ένας από τους δράστες ρωτούσε διαρκώς τον επιχειρηματία: «Η γυναίκα σου κυκλοφορεί με μία Μερσεντές CLK, που βρίσκεται τώρα; Που είναι; Πότε θα γυρίσει;». Στη συνέχεια άρπαξαν χρυσαφικά αξίας περίπου 20.000 ευρώ και 1.500 ευρώ.
Η συμμορία είχε «χτυπήσει» επίσης τον μάνατζερ και πρώην σύντροφο της Έλενας Παπαρίζου, Τόνυ Μαυρίδη, τον επιχειρηματία Στιβ Κακέτση και την ιδιοκτήτρια κέντρου αισθητικής Τέτα Καμπουρέλη. Οι «ληστές των διασήμων» κατηγορούνται για εννιά ληστείες, 36 διαρρήξεις και 18 κλοπές οχημάτων, ενώ η λεία τους εκτιμάται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι υπερβαίνει το 1.000.0000 ευρώ.
Πηγή: www.thetoc.gr/Tο διαβάσαμε εδώ 
Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top