ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Η Julia Derbyshire γεννήθηκε στην Αγγλία και μετακόμισε στις ΗΠΑ σε ηλικία 4 ετών. Από το ξεκίνημα της εφηβείας της δεχόταν bullying μέσω διαδικτύου. Η κατάσταση έγινε τόσο άσχημη, που ο πατέρας της αποφάσισε να επιστρέψουν στην Αγγλία.

Η ζωή συνεχίστηκε και ο πατέρας της, Adrian, νόμιζε ότι το πρόβλημα είχε λυθεί.

Τώρα που ήταν ασφαλείς σε άλλη χώρα, ο Adrian πίστεψε ότι όλα θα πήγαιναν καλά. Δεν είχε ιδέα όμως ότι η κόρη του ήταν ακόμη παγιδευμένη σε έναν εφιάλτη.

Η Julia συνέχισε να δέχεται άγριο bullying μέσω διαδικτύου. Ήταν πολύ δυστυχισμένη και έπαθε βαριά κατάθλιψη. Χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα έμπαινε σε ιστοσελίδες σχετικές με την αυτοκτονία και τον αυτοακρωτηριασμό.

Ένα βράδυ ο Adrian επέστρεψε σπίτι και αντίκρισε μια φρικτή σκηνή. Βρήκε την κόρη του κρεμασμένη από το λαιμό με ένα σκοινί.


Η Julia είχε προσπαθήσει να κρεμαστεί και ήταν ήδη αναίσθητη. Ο Adrian την κατέβασε αμέσως και της έκανε τεχνητή αναπνοή, αλλά ήταν πολύ αργά. Η Julia δεν θα ξυπνούσε. Την μετέφεραν στην εντατική όπου έμεινε για 5 μέρες συνδεδεμένη με μηχανήματα. Σύντομα έγινε ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχαν πολλές ελπίδες και οι γιατροί είπαν στον Adrian ότι έπρεπε να πάρει μια δύσκολη απόφαση.

Ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του, αλλά ο Adrian ήξερε ότι έπρεπε να γίνει. Έδωσε άδεια να αποσυνδέσουν την Julia.

Ο Adrian τράβηξε μια τελευταία φωτογραφία με την κόρη του και μετά εκείνη πέθανε. Ήταν μόλις 16 ετών.


«Τράβηξα αυτές τις φωτογραφίες λεπτά πριν τον θάνατο της Julia και τις είχα θαμμένες στο κινητό μου μέχρι τώρα, γιατί δεν ήθελα να τις κοιτάζω και ακόμα δεν θέλω», είπε ο Adrian. Αλλά δύο χρόνια αργότερα, ο Adrian αποφάσισε να τις κοινοποιήσει.


«Η δημοσίευση αυτών των φωτογραφιών ήταν ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχω κάνει στην ζωή μου. Κοιτάζοντάς τες μου ήρθαν πίσω έντονα συναισθήματα και ανακατεύτηκα», εξηγεί ο Adrian. Αλλά ξεπέρασε την απόγνωση του, γιατί πιστεύει ότι κάτι πρέπει να γίνει. Θέλει να ενημερώσει τον κόσμο για το τραγικό αντίκτυπο του bullying.

Μετά τον θάνατο της κόρης του, ίδρυσε το SASSY, μια καμπάνια κατά του διαδικτυακού bullying. Ελπίζει αυτές οι φωτογραφίες να βοηθήσουν και άλλους γονείς που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση. «Αντί να την βγάλω για σαμπάνια και να γιορτάσουμε τα 18α γενέθλια της, έβαζα λουλούδια στον τάφο της.»


Όταν δημοσίευσε τις φωτογραφίες αυτές, ο Adrian έλαβε πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα. Η ανταπόκριση ήταν τεράστια – μου έστειλαν μηνύματα οικογένειες που έχασαν παιδιά και εφήβους και με ευχαριστούν που δημοσίευσα τις φωτογραφίες.»

Η ιστορία της Julia είναι απίστευτα τραγική και μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι το πρόβλημα του διαδικτυακού bullying. Ευτυχώς, ο πατέρας της επέλεξε να μοιραστεί την εμπειρία του με την ελπίδα να αποτρέψει και άλλους ανούσιους θανάτους και να σταματήσει την κακοποίηση που δέχονται κάποιοι έφηβοι.  
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top