ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

post-feature-image

Ο Wes Cherry ήταν προγραμματιστής στη Microsoft και δημιούργησε το δημοφιλές παιχνίδι στον ελεύθερό του χρόνο επειδή βαριόταν.

Μπορεί το όνομα Wes Cherry να είναι σχεδόν άγνωστο, αλλά ποιος δεν γνωρίζει την Πασιέντζα των Windows, το πρώτο πιο εθιστικό, ψηφιακό παιχνίδι όλων των εποχών; Ο Wes Cherry είναι, λοιπόν, ο προγραμματιστής που την εμπνεύστηκε.    

Όπως λέει ο ίδιος, χρειάστηκε μόλις λίγες ώρες στον ελεύθερό του χρόνο, για να δημιουργήσει το παιχνίδι που έμελλε να φανατίσει και να «ρουφήξει» ατέλειωτες ώρες από τον αντίστοιχο ελεύθερο (και όχι μόνο) χρόνο εκατομμυρίων χρηστών σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Ο Wes έφτιαξε την Πασιέντζα ή αλλιώς Solitaire ενώ έκανε την πρακτική του το 1998 στην Microsoft. «Η ιδέα μου ήρθε κυρίως λόγω βαρεμάρας. Δεν υπήρχαν τότε και πολλά παιχνίδια για υπολογιστή», εξομολογείται ο ίδιος και αποκαλύπτει πως ο Bill Gates είχε παραδεχθεί, όταν έπαιξε, πως επρόκειτο για ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο να κερδίσεις.   

Ωστόσο, αν και η Πασιέντζα εξελίχθηκε σε ένα από το δημοφιλέστερα δωρεάν παιχνίδια υπολογιστή που έχουν φτιαχτεί ποτέ, ο Wes Cherry λέει πως δεν έβγαλε ούτε ένα σεντ από την «πατέντα». Σήμερα, έχει εγκαταλείψει το σπορ και φτιάχνει μηλίτη. 

Πηγή: Lifo
Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top