ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
post-feature-image
Στην Ελβετία υπάρχει μια φωλιά με Ferrari που θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το καλύτερο ιδιωτικό γκαράζ του κόσμου.



Όταν το μυαλό μας τρέχει στα αυτοκίνητα των ονείρων μας, δεν σκεφτόμαστε μόνο σε ποιες διαδρομές ή ποιες πίστες θα πηγαίναμε με αυτά, αλλά και πώς θα ήταν ο χώρος που θα τα σταθμεύαμε.

Σίγουρα θα έπρεπε να έχει αρκετό εμβαδό για να μην είναι τα καμάρια μας στριμωγμένα. Θα έπρεπε να είναι προσεγμένος ο φωτισμός του, έτσι ώστε να αναδεικνύει τα αυτοκίνητα και οι χωρίς ενδιαφέρον γωνιές του να μένουν στο σκοτάδι. Θα έπρεπε να υπάρχει ένα καθιστικό, με καναπέδες κ.λπ. για να καθόμαστε και να τα χαζεύουμε. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καταφέρει να κάνουν αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Ένας τέτοιος χώρος υπάρχει στην Ελβετία, πού αλλού, και είναι γεμάτος με Ferrari.

Ο χώρος στον οποίο βρέθηκε πρόσφατα ο Youtuber TheStradman είναι προσεγμένος μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, και θα μπορούσε να αποτελεί αίθουσα κάποιου μουσείου αυτοκινήτου. Είναι όμως ένα ιδιωτικό γκαράζ, γεμάτο με Ferrari, φτιαγμένο αποκλειστικά για τον ιδιοκτήτη και τους φίλους του. Γι’ αυτό άλλωστε δεν ανακοινώνεται σε ποιον ανήκει αυτή η συλλογή, ούτε πού ακριβώς βρίσκεται.

Στον ιδανικά διαμορφωμένο χώρο βλέπουμε τα πιο εμβληματικά μοντέλα της Ferrari. Καταρχάς, από τις πέντε κορυφαίες Ferrari των τελευταίων δεκαετιών, γνωστές ως Big 5, λείπει μόνο η 288 GTO: F40, F50, Enzo και LaFerrari δίνουν το «παρών». Δίπλα τους ποζάρουν οι σκληροπυρηνικές 360 Challenge Stradale, 430 Scuderia, 458 Speciale, 599 GTO και F12tdf, ενώ η ομάδα των σύγχρονων Ferrari ολοκληρώνεται με μια σπάνια 550 Barchetta.

Μετά ξεκινάει μια σειρά από μοντέλα, του ’70 και του ’80. Συγκεκριμένα βλέπουμε τις 328 GTS, Testarossa, 512 BB, 308 GTB, 512 TR και Dino 246 GTS. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για εκδόσεις περιζήτητες μεταξύ των συλλεκτών σήμερα. Για παράδειγμα η Testarossa είναι μια από τις πρώτες, με μόνο έναν εξωτερικό καθρέφτη, ενώ η 308 είναι μια από τις 700-800 που είχαν κατασκευαστεί με αμάξωμα από fiberglass, με βάρος περίπου 150 kg χαμηλότερο από τις μεταγενέστερες.

Λογικά ο ιδιοκτήτης αυτού του κρυφού παράδεισου θα βρει και μια Ferrari 288 GTO για να ολοκληρώσει τη συλλογή του. Αλλά μάλλον δεν συλλέγει μόνο μοντέλα της Ferrari, αφού σε μια στιγμή του video αποκαλύπτεται και μια διπλανή, πιο φωτισμένη αίσθουσα, στην οποίς βρίσκονται μια Mercedes-Benz SLR McLaren και μια Rolls-Royce Phantom.

Πηγή: drive.gr
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top