ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0


Έχετε πάει ποτέ σε μια πισίνα με την σκέψη: «Εύχομαι να μπορούσαν να χωρέσουν περισσότεροι άνθρωποι εδώ;!»

Προφανώς, οι δημιουργοί του θέρετρου Αλφόνσο Ντελ Μαρ είχαν την ίδια ιδέα και αποφάσισαν να κατασκευάσουν μια αρκετά μεγάλη πισίνα. Συγκεκριμένα, κατάφερε να μπει στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες.


Αυτη είναι η μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου.



YouTubeΒρίσκεται στο θέρετρο Αλφόνσο Ντελ Μαρ, στην πόλη Αλγκαρόμπο της Χιλής.



LetsGoChileΗ κατασκευή ολοκληρώθηκε το 2006 και έχει μια θέση στο βιβλίο με τα παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες ως σήμερα



YouTubeΗ πισίνα κοστίζει περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια δολάρια και καλύπτει σχεδόν 20 στρέμματα.



San Alfonso del Mar ResortΑυτό, ισοδυναμεί περίπου με 20 πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων ή 6.000 πισίνες 8 περίπου μέτρων η κάθε μια με περισσότερα από 66 εκατομμύρια γαλόνια θαλασσινού νερού.



San Alfonso del Mar ResortΤο βάθος της φτάνει τα 35 μέτρα και μπορείτε να εξασκήσετε τις ικανότητές σας στο ψαροντούφεκο.



San Alfonso del Mar ResortΣτην πραγματικότητα, η πισίνα θυμίζει περισσότερο κολύμβηση στη θάλασσα μιας και λειτουργεί συλλέγοντας, φιλτράροντας και κυκλοφορώντας θαλασσινό νερό.



San Alfonso del Mar ResortΤα συστήματα αναρρόφησης και φιλτραρίσματος ελέγχονται μέσω υπολογιστών. Το νερό συλλέγεται από τον ωκεανό και μεταφέρεται στην πισίνα.



San Alfonso del Mar ResortΟ ήλιος κρατά την πισίνα αρκετά ζεστή (περίπου 26 βαθμοί Κελσίου) με αποτέλεσμα, η κολύμβηση να γίνεται άνετη ακόμη και τους πιο δροσερούς μήνες.



San Alfonso del Mar ResortΟ δημιουργός της τεράστιας πισίνας, ιδρυτής της εταιρίας Crystal Lagoons, Φερνάντο Φίσμαν, ισχυρίζεται πως η εταιρεία του έχει χτίσει έναν εντυπωσιακό τεχνητό παράδεισο.



San Alfonso del Mar Resort«Εφόσον έχουμε πρόσβαση σε απεριόριστο θαλασσινό νερό, μπορούμε να το κάνουμε να λειτουργήσει και δεν προκαλεί ζημιά στον ωκεανό.»



San Alfonso del Mar ResortΤα έξοδα συντήρησης φαίνεται να ανέρχονται σε περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.



Rodrigo SuarezΩστόσο, αυτό είναι ελάχιστο κόστος αν πρόκειται για τη συντήρηση της μεγαλύτερης πισίνας του κόσμου που φιλτράρει θαλασσινό νερό.



Δείτε το βίντεο


Πηγή: www.diaforetiko.gr
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top