ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Την κατηγορία της «απόπειρα ανθρωποκτονίας με τρομοκρατικό χαρακτήρα» αντιμετωπίζει ο 39χρονος ο οποίος συνελήφθη
χθες Πέμπτη (23/03) μετά την προσπάθειά του να παρασύρει πεζούς στην Αμβέρσα του Βελγίου.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου, σε βάρος του Μοχάμεντ Ρ., 39 ετών, ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας τρομοκρατικού χαρακτήρα, απόπειρα τραυματισμού και παραβίαση του νόμου περί οπλοφορίας.
Ο 39χρονος, που κατοικούσε στη Γαλλία και έχει υπηκοότητα Τυνησίας, προφυλακίστηκε.
Κανείς δεν τραυματίστηκε στο επεισόδιο αυτό. Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πηγές της γαλλικής αστυνομίας ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι ενδεχομένως ο Μοχάμεντ Ρ. να μην προσπαθούσε να βλάψει κάποιον αλλά ίσως να ήταν μεθυσμένος και να επιχείρησε να διαφύγει από έναν αστυνομικό έλεγχο.

Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης, οι αστυνομικοί βρήκαν τον ύποπτο να κοιμάται μέσα στο αυτοκίνητό του, αφού τον καταδίωξαν σε όλη την πόλη. Ήταν όμως σε κατάσταση μέθης και αδυνατούσε να δώσει κατάθεση.
Το χρονικό της επίθεσης
Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης, ο οποίος ήταν ντυμένος με στολή παραλλαγής, επιχείρησε με το όχημά του να εισέλθει σε δρόμο με εμπορικά καταστήματα έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Στην περιοχή αναπτύχθηκαν αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.
«Στις 11.00 το πρωί τοπική ώρα ένα όχημα εισήλθε στην οδό De Meir έχοντας αναπτύξει τόσο μεγάλη ταχύτητα που οι πεζοί έπρεπε να τρέξουν πανικόβλητοι» προς πάσα κατεύθυνση για να γλυτώσουν, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας σε συνέντευξη τύπου.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο οδηγός συνελήφθη αργότερα, ενώ αυτή τη στιγμή έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της Αμβέρσας ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.
Το όχημα έφερε γαλλικές πινακίδες κυκλοφορίας. Μάλιστα μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν μαχαίρια και άλλα όπλα. 
«Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Ρ., που γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1977, είναι Γάλλος υπήκοος και κατοικεί στη Γαλλία», διευκρινίζει η εισαγγελία. «Διάφορα όπλα βρέθηκαν στο πορτ-μπαγκάζ, μεταξύ των οποίων μαχαίρια, ένα "riot gun" (τουφέκι) και ένα μπιτόνι που περιείχε ένα προϊόν που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί», πρόσθεσε.
«Στη βάση των πρώτων στοιχείων που συνελέγησαν και δεδομένου αυτού που συνέβη στο Λονδίνο, αποφασίστηκε ο φάκελος να ανατεθεί στην ομοσπονδιακή εισαγγελία», που επιφορτίζεται στο Βέλγιο με τις υποθέσεις τρομοκρατίας.
Δείτε το βίντεο!
newsbomb.gr
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top