ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

post-feature-image

Μεγάλος "ερυθρόλευκος" άσος χτύπησε κόκκινα εν όψει ντέρμπι κι ο κόουτς των πρωταθλητών είναι έτοιμος να πάρει ένα τεράστιο ρίσκο!

"Σκασμένος" από δυνάμεις δείχνει ο Κώστας Φορτούνης εδώ και πολύ καιρό, με συνέπεια να μη φτάνει στα επιθυμητά επίπεδα η απόδοσή του.

Ο "Φορτού" δεν μπορεί να βοηθήσει φέτος τον Ολυμπιακό όσο την περσινή σεζόν κι αυτό έχει επηρεάσει την ψυχολογία του, καθώς μάλιστα, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα η πίεση στο πρόσωπό του και οι απαιτήσεις από εκείνον. Τόσο λόγω των όσων εντυπωσιακών έκανε πέρυσι όσο και λόγω του νέου πλουσιοπάροχου συμβολαίου, που υπέγραψε το καλοκαίρι και τον κατέστησε ως έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της ομάδας.

Όπως λένε στον Ρέντη, το μεγάλο πρόβλημα για τις "χαμηλές πτήσεις" του Φορτούνη δεν είναι άλλο από τα συνεχόμενα ματς που έχει παίξει τη φετινή σεζόν και την κούραση που έχει συσσωρευτεί στο σώμα, αλλά και στο μυαλό του.

Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο Πάουλο Μπέντο δεν έκανε καλή διαχείριση των δυνάμεων του προικισμένου με ταλέντο Ελληνα άσου, όμως το πιο σημαντικό ζήτημα προέκυψε το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Τότε, λόγω κάποιων μικροτραυματισμών, της αλλαγής προπονητών και μεθόδων εκγύμνασης, αλλά και της κακής ψυχολογίας του από τα "πειράματα" τα οποία έκανε ο Βίκτορ για τη θέση που θα τον χρησιμοποιούσε, επηρέασαν όλη τη δουλειά και τη συγκέντρωσή του, με το αποτέλεσμα να γίνεται εμφανές όσο "κυλάει" η σεζόν.

Πάντως, τη δεδομένη χρονική στιγμή, το πιο σημαντικό πρόβλημα του 24χρονου άσου είναι η έλλειψη δυνάμεων από τα συνεχή ματς, καθώς παίζει ασταμάτητα ανά 4,5 μέρες μέσα στο 2017!

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο "Φορτού" έχει αγωνιστεί σε 17 ματς τις τελευταίες 75 μέρες και έχει φτάσει στα όριά του από πλευράς δυνάμεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη τη φετινή σεζόν έχει φτάσει τις 34 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τον Ολυμπιακό, ενώ πέρυσι "έγραψε" 39 σε όλη τη σεζόν.

Μάλιστα, η περσινή αγωνιστική περίοδος είχε διαρκέσει πολύ περισσότερο χρονικά, λόγω και των ...μυστήριων αποφάσεων του Σταύρου Κοντονή, οπότε αυτές οι 39 συμμετοχές καταγράφηκαν σε ένα διάστημα 10 μηνών, ενώ οι φετινές 34 έχουν προκύψει σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα, συνολικά μόλις 7 μηνών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι βάσει στατιστικής, πέρυσι έπαιζε λιγότερο από 4 ματς το μήνα και φέτος παίζει σχεδόν ένα παραπάνω στο ίδιο διάστημα!

Πέραν όμως της κούρασης, τον παίκτη φέτος κυνηγάει και η ...γκίνια, ρίχνοντας ακόμα περισσότερο τους μέσους όρους και την ψυχολογία του.

Οπως λένε στο Λιμάνι "δεν τον θέλει φέτος τον Φορτού"! Μάλιστα, θυμούνται ότι πέρυσι το κόρνερ που εκτέλεσε μέσα στην έδρα της Αρσεναλ κατέληξε με μπόλικη δόση τύχης στα δίχτυα, ενώ αντίθετα, κόντρα στην Μπεσίκτας ο Φάμπρι του είπε "όχι" με μια εκπληκτική όσο και πολύ δύσκολη απόκρουση, στην εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του 58ου λεπτού.

Όλα τα παραπάνω φαίνεται πως οδηγούν τον Βασίλη Βούζα στην απόφαση να ξεκουράσει τον παίκτη στο ντέρμπι των "αιωνίων", αύριο στη Λεωφόρο. Ο τεχνικός των Πειραιωτών βλέπει ότι ο "Φορτού" δεν έχει άλλα ...καύσιμα στο ρεζερβουάρ του, ούτε όμως και καλή ψυχολογία, γι' αυτό και δεν θέλει να φτάσει την κατάσταση στα όριά της. Λογικά, θα τον κρατήσει στον πάγκο στο ξεκίνημα του ματς και θα τον ρίξει στη μάχη στη συνέχεια.

Κάτι τέτοιο, μάλιστα, απέδωσε καρπούς πρόσφατα στο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, όταν ο Φορτούνης μπήκε περίπου στο 60' στον αγωνιστικό χώρο και με τη φρεσκάδα και το καθαρό μυαλού του "καθάρισε" για τον Ολυμπιακό την υπόθεση-πρόκριση.

Πηγή: sportdog.gr
Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top