ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

post-feature-image

Συνήθως η γέννηση ενός παιδιού είναι ευχάριστο γεγονός. Αλλά όταν γεννήθηκε ο Lincoln Seay, όλοι ήταν πολύ ανήσυχοι – το νεογέννητο είχε γεννηθεί πριν από μερικά μόλις δευτερόλεπτα και ήταν ήδη αντιμέτωπο με τον θάνατο.

Κι αυτό γιατί ο Lincoln έπασχε από ένα σπάνιο γενετικό ελάττωμα που έκανε τα όργανα του να αναπτύσσονται στην λάθος πλευρά του σώματος. 

Η καρδιά του ήταν τόσο αδύναμη που χρειαζόταν επειγόντως χειρουργείο για να επιβιώσει.

Οι γιατροί στο Anchorage της Αλάσκας τον εγχείρησαν αμέσως και κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση του. Αλλά οι εξετάσεις που του έκαναν μετά έδειξαν ότι αυτή θα ήταν μια προσωρινή μόνο λύση – η μόνη ελπίδα του Lincoln ήταν η μεταμόσχευση καρδιάς. Το μόνο που μπορούσε να κάνει η οικογένεια ήταν να περιμένει και να ελπίζει ότι θα βρισκόταν δωρητής.
Πέρασαν 3 μήνες μέχρι να λάβουν τελικά τα καλά νέα: μια καρδιά βρισκόταν στον δρόμο. Ο Lincoln μεταφέρθηκε σε ειδική κλινική στο Seattle όπου θα γινόταν η μεταμόσχευση. Αλλά η κατάσταση του επιδεινωνόταν και ο χρόνος τελείωνε. Οι ανήσυχοι γονείς του περίμεναν ενώ έβλεπαν τον γιο τους να παλεύει για την ζωή του με κάθε ανάσα.
Ενώ περίμεναν να φτάσει η καρδιά, η κατάσταση του Lincoln έγινε κρίσιμη. Οι γιατροί εργάζονταν εντατικά για να τον κρατήσουν ζωντανό.

Η μητέρα του, Mindy, θυμάται: «Του έκαναν θωρακικές συμπιέσεις αλλά αυτό δεν βοηθούσε και αφού η καρδιά ήταν στον δρόμο, του άνοιξαν τον θώρακα και ο χειρούργος έκανε συμπιέσεις στην καρδιά του με το χέρι μέχρι να φτάσει το μόσχευμα.»
Τελικά έφτασε η καρδιά και άρχισε η μεταμόσχευση. Η αλλαγή έγινε βιαστικά με έναν γιατρό να κάνει μασάζ στην καρδιά του Lincoln μέχρι να μπει η καινούρια.

Όταν τοποθετήθηκε, όλοι περίμεναν την στιγμή της αλήθειας. Θα επιβίωνε ένα τόσο μικρό και αδύναμο μωρό μια τέτοια επέμβαση; Στην αρχή δεν φαινόταν καλά τα πράγματα και για μερικά λεπτά ο Lincoln ήταν επίσημα νεκρός.
Αλλά τότε η καρδιά του άρχισε να χτυπά! Το σώμα του Lincoln είχε δεχτεί το μόσχευμα και οι πιθανότητες επιβίωσης ήταν καλές. Όλοι ανάσαναν ανακουφισμένοι και οι γονείς του Lincoln κατενθουσιάστηκαν.
Αυτή η μεταμόσχευση τελευταίας στιγμή έσωσε την ζωή του Lincoln. Ο δότης παρέμεινε ανώνυμος, αλλά οι γονείς του Lincoln εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους και ελπίζουν να φτάσει το μήνυμα στον δότη.
Κάποιοι έχασαν το παιδί τους και ήταν πρόθυμοι να δώσουν ελπίδα σε άλλα παιδιά. Η οικογένεια του Lincoln θα τους είναι για πάντα ευγνώμων. Η ανιδιοτέλεια και η γενναιοδωρία τους χάρισε στην οικογένεια Seay το πιο πολύτιμο δώρο: το δώρο της ζωής!

Πηγή: fanpage.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top