ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

post-feature-image

Απόφαση δικαστηρίου επέβαλε την καταβολή αποζημίωσης για την εξαφάνιση μίνι-θησαυρού μέσα από θησαυροφυλάκιο της Εθνικής Τράπεζας, στο υποκατάστημα της οδού Ιωνος Δραγούμη, στη Θεσσαλονίκη.

Με την υπ' αριθμόν 4211/2016 απόφαση του, το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης δικαίωσε τους ιδιοκτήτες θυρίδας υποχρεώνοντας την τράπεζα να πληρώσει συνολικό χρηματικό ποσό 121.000 ευρώ που ισούται με την αξία περισσότερων από 118 κοσμημάτων, χρυσών νομισμάτων και άλλων πολύτιμων αντικειμένων.

Aπό το 2014 τουλάχιστον 10 ιδιοκτήτες θυρίδων κατήγγειλαν, ο ένας μετά τον άλλον, ότι εξαφανίστηκαν αντικείμενα αξίας μέσα από το θησαυροφυλάκιο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος και προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, υποβάλλοντας αγωγές και μηνύσεις. Η πρόσφατη δικαστική απόφαση ανοίγει το δρόμο για την διεκδίκηση αποζημιώσεων και από άλλους παθόντες, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ενώ το ποινικό σκέλος της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη για την απόδοση ευθυνών στους υπαιτίους.
Το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης δέχτηκε ότι η απώλεια των αντικειμένων οφείλεται στο γεγονός ότι η τράπεζα δεν έλαβε τα ενδεικνυόμενα, αναγκαία μέτρα για την ασφαλή φύλαξη και την προστασία τους. «Η εναγόμενη έδειξε αδικαιολόγητη αδράνεια, που επέτρεψε να συνεχιστούν τα περιστατικά κλοπής, δεν έλαβε κανένα μέτρο να τα αποτρέψει επιδεικνύοντας αδικαιολόγητη αδιαφορία στη διερεύνηση επισταμένως όλων των περίεργων περιστατικών {...}», όπως αναγράφεται στην απόφαση.

Επίσης, αναφέρεται πως η τράπεζα «ούτε επιδίωξε την ανεύρεση των υπαιτίων, ενώ παρέλειψε τη διενέργεια ελέγχου, επίβλεψης και γενικότερης εποπτείας των υπαλλήλων της , που θα απέτρεπε παρόμοιες ενέργειες ή τουλάχιστον θα τις περιόριζε, ενώ είχε υποχρέωση από το καταστατικό της, το νόμο και τα συναλλακτικά ήθη να ασκεί ελέγχους στο προσωπικό, ώστε να προστατεύονται οι συναλλασσόμενοι πελάτες της».

Πηγή: voria.gr
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top