ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Τα 9 καμπανάκια ότι έχει πολύ λερωμένη τη φωλιά του! Μάθε να τα ξεχωρίζεις!!!

Κάτι δεν πάει καλά. Το νιώθετε. Κι έχουν μπει ψύλλοι στα αυτιά σας ότι ο/η σύντροφός σας έχει βρει κάτι άλλο, ότι κάτι σας κρύβει – μια απιστία, μια παράλληλή σχέση ή, ακόμη χειρότερα, έναν νέο έρωτα. Πώς όμως μπορείτε να το καταλάβετε – πέραν του προφανούς, αλλά επώδυνου τρόπου να τον/την ρωτήσετε ευθέως; Δείτε παρακάτω τα σημάδια που θα σας βοηθήσουν να «ανιχνεύσετε» ότι σας απατά.

Η ξαφνική συνέπεια 
«Αν γυρίσω σπίτι πριν τις 21.00, δεν θα δημιουργήσω υποψίες», σκέφτεται ο τυπικός άπιστος σύντροφος, και φροντίζει να είναι πίσω εγκαίρως, να σας τηλεφωνεί συγκεκριμένες ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας και να είναι συνεπής με αξιοπερίεργη ακρίβεια στις «υποχρεώσεις» του απέναντί σας. Αυτό είναι το αυθόρμητο σχέδιό του να σας «ρίξει στάχτη στα μάτια», αλλά και ο τρόπος να τον καταλάβετε.

Οι καινούριες εκφράσεις 
Χρησιμοποιεί ξαφνικά εκφράσεις και αργκό συνεχώς, ενώ δεν τις είχε/είχατε χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν; Ίσως κάποια νέα γνωριμία ευθύνεται για τις νέες προσθήκες στις εκφραστικές του συνήθειες – αρκετές φορές επηρεαζόμαστε ακόμη και ασυνείδητα από την γλώσσα ανθρώπων που μας αρέσει να συναναστρεφόμαστε.

Οι ολιγόλεπτες απουσίες 
«Ξεκίνα εσύ και θα έρθω με το δικό μου αυτοκίνητο». «Μισό λεπτό, να ξανανέβω στο σπίτι, ξέχασα το πορτοφόλι μου». «Πηγαίνω για τσιγάρα στο περίπτερο». Αν οι δικαιολογίες για ολιγόλεπτες απουσίες πληθαίνουν, είναι πιθανό ο/η σύντροφός σας να ψάχνει λίγο χρόνο ώστε να μείνει μόνος/η, να μιλήσει στο τηλέφωνο με κάποιον άλλο με την ησυχία του ή απλώς να σκεφτεί – γιατί προφανώς βρίσκεται σε συναισθηματική σύγχυση.

Το «πράσινο φως» για αθώο φλερτ με τρίτους 
«Σου αρέσει εκείνη στη γωνιά του μπαρ;» «Αυτός νομίζω είναι ο τύπος σου». Με «αθώα» σχόλια τέτοιου τύπου ο/η φίλος/η σας προσπαθεί να παίξει το παιχνίδι της απενοχοποίησης του ακίνδυνου φλερτ. Είναι ένας τρόπος να σας μεταφέρει διακριτικά το μήνυμα ότι είναι εντάξει να ξενοκοιτάζουμε, και να απαλύνει κατά κάποιον τρόπο τις δικές του/της τύψεις, πιστεύοντας ότι αν αποδεχθείτε αυτού του είδους το φλερτάρισμα, αποδέχεστε και την απιστία.

Οι αλλαγές στο γούστο 
Από εκεί που άκουγε Βιβάλντι, τώρα ακούει Γιάννη Πάριο. Της άρεσαν οι ρομαντικές κομεντί, αλλά ξαφνικά ανακάλυψε τον Γερμανικό Εξπρεσιονισμό. Δεν άλλαζε με τίποτα τον μουσακά και το παστίτσιο, αλλά τώρα δεν σταματά να επαινεί την ασιατική κουζίνα. Είναι μικρές ενδείξεις πως κάπου/κάποιος/κάτι τον έχει ιντριγκάρει και τον έχει βάλει στη διαδικασία να ασχολείται με πράγματα που δεν εκτιμούσε παλαιότερα, έτσι ώστε να ακολουθεί τα γούστα της νέας γνωριμίας.

Οι παροτρύνσεις για εξόδους με φίλους 
Σε ανύποπτο χρόνο και σε καλά μελετημένες στιγμές, θα σας θυμίσει ότι έχετε πολύ καιρό να επισκεφθείτε τους δικούς σας. Ή να περάσετε ένα σαββατοκύριακο με την κολλητή σας που μένει Θεσσαλονίκη. Ή να βγείτε με τα παιδιά από την δουλειά σας. Με άλλα λόγια, θα προσπαθήσει διακριτικά να σας πείσει να βγείτε με τις παρέες σας, για να έχει εκείνος/η χρόνο για να τον διαθέσει στην… κρυφή του ζωή.

Η μυστικότητα στις επικοινωνίες 
Εντάξει, ποτέ δεν μπήκατε στον κόπο –ελπίζουμε- να ψάξετε το κινητό του/της ή να μπείτε στον λογαριασμό του/της στο Facebook για έλεγχο. Αλλά, τώρα τελευταία, ποτέ δεν αφήνει το smartphone «ξέμπαρκο» στο τραπέζι, ακόμη κι αν είναι να λείψει για λίγα δευτερόλεπτα στην τουαλέτα, και δεν αφήνει ξεκλείδωτο το λάπτοπ ή τα social media του/της, προσέχοντας πάντα να διαφυλάσσει την ιδιωτικότητά του και τα μηνύματά του. Μάλιστα, έχει πάντα το κινητό στο αθόρυβο, για να αποφύγει τις αμήχανες στιγμές που έρχονται μηνύματα και φοβάται ότι θα ρωτήσετε «ποιος είναι». Μήπως όλα αυτά πρέπει να σας κρούσουν τον κώδωνα της… κουτσουκέλας;

Η επιθετικότητα 
Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, λένε. Και ο άπιστος σύντροφος έχει κάθε λόγο να νιώθει σε θέση άμυνας, αφού αισθάνεται πως κάτι κρύβει. Και ένας από τους συνηθέστερους τρόπους να αμυνθεί είναι να σας κατηγορεί για μικροπράγματα, να ξεκινά καυγάδες για το τίποτα, να εκνευρίζεται με πράγματα τα οποία ως τώρα θεωρούσε πάνω σας φυσιολογικά – ως και χαριτωμένα.

Το ένστικτο 
Πέρα και πάνω από όλα τα σημάδια και τα «καμπανάκια», το βασικότερο είναι αυτό που αναφέραμε στην αρχή: Το νιώθετε. Αισθάνεστε ότι κάτι δεν πάει καλά. Και επειδή εσείς βρίσκεστε σε αυτή τη σχέση, εσείς ερωτευτήκατε το ταίρι σας, εσείς τον/την ξέρετε καλύτερα από τον καθένα, ξέρετε πότε πρέπει να ανησυχήσετε.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top