ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

post-feature-image

Η νεαρή Alba Parejo από τη Βαρκελώνη πάσχει από συγγενείς μελαγχρωματικούς σπίλους - μια κατάσταση που έχει κάνει ολόκληρο το σώμα της να είναι καλυμμένο με κρεατοελιές και μεγάλα μπαλώματα από σκούρο τριχωτό δέρμα. Η ίδια έχει υποβληθεί σε 30 χειρουργικές επεμβάσεις από τη στιγμή που έγινε πέντε ετών για να αφαιρέσει κάποια από τα σημάδια πριν αυτά γίνουν χειρότερα.

Η 16χρονη εξηγεί, σύμφωνα με τη Mirror, ότι ανέκαθεν ένιωθε σαν ένα «τέρας» που μεγαλώνει, ενώ υπέστη εκφοβισμό στο σχολείο λέγοντάς της ότι το δέρμα της είναι σαν «Δαλματίας». Όμως, πέρυσι, άλλαξαν όλα μετά την επιλογή της να αγκαλιάσει τα σημάδια της και να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες του δέρματός της στο Twitter. Η Alba έλαβε σχεδόν 1.000 retweets και 1.500 likes και άρχισε να αγκαλιάζει την εμφάνισή της.
kmermbrm4
Η θετική ανταπόκριση από τον κόσμο τής έδωσε το κουράγιο να συμμετάσχει σε ένα διαγωνισμό για να γίνει το δημόσιο πρόσωπο για μια καμπάνια ενδυνάμωσης και τώρα ως μοντέλο εμφανίζεται σε πινακίδες, λεωφορεία και σε εφημερίδες.
kmermbrm2
«Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι άνθρωποι με κοιτούσαν λόγω του δέρματός μου, πράγμα το οποίο με έκανε να αισθάνομαι άσχημα, καθώς οι ξένοι με κοιτούσαν σαν να ήμουν ένα τέρας. Μερικές φορές γελούσαν ή έκαναν φρικτά σχόλια αποκαλώντας με "Δαλματίας" ή "εξωγήινο"», λέει η ίδια και προσθέτει ότι από τη στιγμή που επιλέχθηκε ως μοντέλο για να γίνει το πρόσωπο ενός εμπορικού κέντρου, η ζωή της άλλαξε. Έχει αποκτήσει πλέον αυτοπεποίθηση και μιλάει για την ιστορία της για να δώσει κουράγιο και σε άλλα άτομα με παρόμοια προβλήματα.
kmermbrm3
Έχει αποδεχτεί τον εαυτό της με τη βοήθεια της οικογένειάς της αλλά και ψυχολόγου και δίνει το δικό της μήνυμα κατά της στοχοποίησης και του εκφοβισμού.

Πηγή: newsbeast.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top