ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Το φρούτο που εκτοξεύει το μεταβολισμό και προστατεύει τα νεφρά σας!!!
Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και μπορούμε να το απολαύσουμε σε χυμό ή φρουτοσαλάτα.

Αν και η ελαφρώς ξινή γεύση του είναι για κάποιους αποτρεπτική, τα οφέλη του για την υγεία μας το κατατάσσουν πολύ ψηλά στις λίστα με τις υπερ-τροφές που επιβάλλεται να βάλουμε στη ζωή μας.
Ο λόγος για το ζουμερό γκρέιπφρουτ, το οποίο μάλιστα δεν ξεπερνά τις 46 θερμίδες!
Αρχικά, το γκρέιπφρουτ περιέχει λυκοπένιο, μια πολύτιμη χρωστική που υπάρχει επίσης στην τομάτα. Το λυκοπένιο καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, τις σύνθετες ουσίες που καταστρέφουν τα κύτταρα.
Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Medicinal Food δείχνει επίσης ότι μόλις μισό γκρέιπφρουτ ενισχύει το μεταβολισμό και βοηθά να κάψουμε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι σημαντικές ποσότητες ενζύμων και νερού που περιέχει το φρούτο συμβάλλουν στην ευκολότερη καύση του λίπους.
Τέλος, η ναριγκενίνη, η οποία δίνει στο γκρέιπφρουτ τη χαρακτηριστική του γεύση, προλαμβάνει το σχηματισμό κύστεων στα νεφρά, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Η σύνθετη αυτή ουσία ρυθμίζει τα επίπεδα της πρωτεΐνης PKD2, η οποία ευθύνεται για το σχηματισμό μιας κύστης.
Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top