ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

post-feature-image

Απογοητευτικός ο Ολυμπιακός και χωρίς κανένα πλάνο, έμεινε στο 0-0 με τη μετριότατη Οσμάνλισπορ. Ανόητη αποβολή του Βιάνα στο 74’, έβαλε σε περιπέτειες τους Πειραιώτες.

Μία μεγάλη ευκαιρία να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ έχασε ο Ολυμπιακός, καθώς παρουσιάστηκε απροετοίμαστος και χωρίς στρατηγική απέναντι στους Τούρκους και έτσι έμεινε στο 0-0.

Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν με παίκτη λιγότερο από το 74’, όταν και είδε την απευθείας κόκκινη ο Βιάνα, ωστόσο δεν απειλήθηκαν καθόλου, ενώ στο 71’ αποχώρησε με πρόβλημα ο Φορτούνης.

Όλα λοιπόν θα κριθούν στη ρεβάνς, όπου τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα για τον Ολυμπιακό, εάν ο Πάουλο Μπέντο δεν αλλάξει τακτική, ώστε να παρουσιάσει ένα καλύτερο σύνολο.

Ο Μπέντο… μπέρδεψε ακόμα και την ΠΑΕ Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός «κατέβηκε» στο παιχνίδι αποφασισμένος να σκοράρει και για αυτό ο Πάουλο Μπέντο ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1, μόνο που στο χορτάρι υπήρχε μία αλλαγή, σε σχέση με όσα είχε ανακοινώσει η ερυθρόλευκη ΠΑΕ στα SocialMedia, πριν την σέντρα.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λεάλι, στην άμυνα οι Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα και Σισοκό και στα χαφ οι Ρέτσος – Μαρτίνς. Μπροστά τους έπαιζε σε ελεύθερο ρόλο ο Φορτούνης και στα άκρα οι Σεμπά – Ανδρούτσος, μόνο που ο Βραζιλιάνος ήταν δεξιά και ο Έλληνας αριστερά, σε αντίθεση με όσα είχαν γίνει γνωστά πριν το ματς. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Καρντόσο και στον πάγκο οι Χουτεσιώτης, Παρέδες, Νικολάου, Μπουχαλάκης, Ρομαό, Μανθάτης και Ανσαριφάρντ.

Το σύστημα πάντως δεν «βγήκε» ιδιαίτερα στον Πορτογάλο κόουτς, καθώς ο Ολυμπιακός δεν είχε καλή ανάπτυξη, o Φορτούνης ήταν «εγκλωβισμένος» και ο Καρντόσο μόνος του, με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορούν σωστά την μπάλα. Ο μόνος που απειλούσε ήταν ο Ανδρούτσος, ο οποίος προσπαθούσε μόνος του να δημιουργήσει επιθετικά.  

Πολύ «ξύλο», λίγες φάσεις και ένα πέναλτι…

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μία μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στο γκολ, με τον Φορτούνη να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από την εστία, με απευθείας φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ενώ στο 10ο λεπτό ο διαιτητής θα μπορούσε να δώσει πέναλτι, σε «γκρέμισμα» του Μποτία μέσα στην περιοχή (δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ).  Οι φάσεις αυτές «ανέβασαν» τους γηπεδούχους, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και απείλησαν ξανά με τον Σεμπά στο 16’.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στη μεσαία γραμμή, οι Τούρκοι είχαν κλείσει τους Φορτούνη και Μάριντς, με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορεί καλά η μπάλα, ενώ και αμυντικά, οι κόντρες της Οσμάνλισπρο ήταν πολύ επικίνδυνες. Όπως για παράδειγμα στο 20’, όπου δύο φορές οι Μπιφουμά και Τιάγκο Πίντο έβγαλαν μπαλιές από δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, αλλά δεν υπήρχε παίκτης να μπει στην πορεία της μπάλας και να απειλήσει τον Λεάλι!

Οι Πειραιώτες πάντως μετά το μισάωρο ανέβασαν την απόδοσή τους και παρότι έπαιζαν μόνο με βαθιές μπαλιές, κατάφεραν να απειλήσουν (ενώ στο 32’ ο επόπτης έκοψε λανθασμένα τον Ανδρούτσο που έβγαινε τετ α τετ). Συγκεκριμένα, ο Καρτσεμάρσκας στο 41’ έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Καρντόσο, ενώ στο επόμενο λεπτό αντέδρασε σωστά και στο κοντινό πλασέ του Μποτία, μετά από κόρνερ.

Τη μεγάλη ευκαιρία ωστόσο στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου την έχασε η Οσμάνλισπορ, καθώς στο 44’ο Εν' Ντιάιγ πήρε ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή, γύρισε, όμως ο Μποτία με ωραίο τάκλιν έκοψε την μπάλα την τελευταία στιγμή και κράτησε στο «μηδέν» το ματς, σε ένα πρώτο ημίχρονο πάντως που είδαμε πολύ «ξύλο», με δυνατές μονομαχίες, πολλές κίτρινες και πολλά σκληρά τάκλιν και από τους δύο.

Η… παραλίγο γκολάρα και η ανόητη κόκκινη του Βιάνα

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε έναν… μεταμορφωμένο Ολυμπιακό, καθώς ξεκίνησε πολύ δυνατά καις στο πρώτο τέταρτο έκλεισε στα καρέ της την Οσμάνλισπορ. Μάλιστα, έχασε και κάποιες ευκαιρίες για να σημειώσει κάποιο γκολ, όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Συγκεκριμένα, στο 55’ ο γκολκίπερ των Τούρκων είπε «όχι» στον Σεμπά, ενώ το ίδιο συνέβη και δύο λεπτά αργότερα, στην εκπληκτική λόμπα του Μάρτινς, που αν έμπαινε, θα μιλάγαμε για γκολάρα.

Στο 71’ όμως τα πράγματα δυσκόλεψαν για τους Πειραιώτες, καθώς ο Φορτούνης αποχώρησε με ενοχλήσεις στο πόδι και την θέση του πήρε ο Μανθάτης, που ήταν πάντως αρκετά δραστήριος. Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα το ματς γύρισε… τούμπα, λόγω της ανοησίας του Βιάνα ο οποίος κλώτσησε τον Προχάζκα στην επίθεση (!!!) και είδε απευθείας την κόκκινη κάρτα.

Έτσι λοιπόν, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε για περίπου 20 λεπτά με παίκτη λιγότερο, ωστόσο παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα στον αγωνιστικό χώρο, κυνήγησε το γκολ, χωρίς όμως επιτυχία, ενώ δεν απειλήθηκε κιόλας, αφού η Οσμάνλισπορ δεν βγήκε καθόλου μπροστά, παρότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και οι δύο ομάδες άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς, ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης.

Πηγή: sportdog.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top