ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

post-feature-image

Ο νόμος της φύσης είναι ξεκάθαρος και δε χωρά αμφισβήτηση. Ο μεγαλύτερος τρώει το μικρότερο. Τι γίνεται, όμως, όταν το παραπάνω διαψεύδεται;

Οι παρακάτω φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι το αδύνατο γίνεται δυνατό ακόμα και στην άγρια φύση.

Πιο συγκεκριμένα, η στιγμή που μία γιγαντιαία ταραντούλα τρώει ένα φίδι απαθανατίστηκε από ερευνητές και δημοσιεύτηκε σε περιοδικό περιβαλλοντικού περιεχομένου.

Η ομάδα των επιστημόνων που απαθανάτισαν τη στιγμή αυτή έμειναν έκπληκτοι και ιδιαίτερα συγκινημένοι, καθώς όπως υποστηρίζουν αυτή είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται ένα τέτοιο περιστατικό.

Ο Leandro Malta Borges, ένας μεταπτυχιακός φοιτητής Βιολογίας του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Σάντα Μαρία στη Βραζιλία, δήλωσε: «Η θηρευτική δραστηριότητα ενός τόσο μεγάλου φιδιού σε σχέση με το μέγεθος της αράχνης ήταν εξαιρετικά περίεργο για εμάς».

Οι ερευνητές μελετούσαν τις ταραντούλες στη Serra do Cavera, μία βραχώδης περιοχή στο μακρινό νότο της Βραζιλίας, όταν αντιλήφθηκαν το περιστατικό.
Το πιο πιθανό, όπως αναφέρει ο Borges, είναι το άτυχο φίδι να προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ως  κρησφύγετο το βράχο όπου βρισκόταν η ταραντούλα, προσφέροντάς της έτσι τη δυνατότητα να έχει ένα εύκολο γεύμα.

Ο Borges επισημαίνει επίσης ότι παραμένει ασαφές αυτή τη στιγμή, αν το δηλητήριο της ταραντούλας ήταν τόσο ικανό και ισχυρό, ώστε να σκοτώσει το φίδι.

Συνήθως, αυτές οι ταραντούλες τρέφονται με άλλες πιο μικρές αράχνες και έντομα ή μικρότερα ερπετά, αμφίβια, πτηνά ή ακόμα και με θηλαστικά.

Μόλις η φονική αράχνη συνειδητοποίησε ότι το φίδι ήταν νεκρό, τότε εγκαταστάθηκε στο σημείο και άρχισε να το τρώει αμέριμνη.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top