ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
post-feature-image
Μέσα σε κλίμα σοβαρών καταγγελιών εκτυλίσσονται, τις τελευταίες μέρες, οι διαδικασίες για την αναμενόμενη ένταξη των προσφυγόπουλων σε ένα από τα σχολεία της Λάρισας, καθώς στο 26ο δημοτικό
σχολείο της πόλης, σύμφωνα με ενημέρωση του πρόεδρου του Συλλόγου γονέων, οι γονείς έχουν ταχθεί ενάντια στην ένταξη των προσφυγόπουλων. Η αντιπαράθεση λοιπόν, έχει ανέβει στα ύψη στον εκπαιδευτικό χώρο της πόλης, μιας και το τελευταίο διάστημα δημοσιεύτηκε ανακοίνωση-καταγγελία της διευθύντριας του σχολείου, Κατερίνας Σταγιάννη, η οποία αναφέρει πως ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, Στέφανος Χαχάμης επιχειρεί «να δυναμιτίσει το κλίμα».

Σύμφωνα με την καταγγελία της διευθύντριας του 26ου δημοτικού σχολείου Λάρισας, κ. Χαχάμης, μεταξύ άλλων, «δεν τηρεί τη νόμιμη διαδικασία λειτουργίας και επικοινωνίας του Συλλόγου Γονέων, εκδίδοντας ανακοινώσεις χωρίς συνεδρίαση του ΔΣ γονέων, καταγγέλλοντας ατεκμηρίωτα τη Διεύθυνση του Σχολείου άλλοτε ως πρόεδρος και άλλοτε ως ανυπόγραφο κείμενο "γονέων"». Επίσης, σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου, ο Πρόεδρος του συλλόγου, μεταξύ άλλων, φέρεται να καλεί τους μαθητές, «να παρακολουθούν τις αναρτήσεις στο προφίλ του συλλόγου, στο Facebook, όπου αναρτώνται βίντεο ρατσιστικού περιεχομένου».

«Έφτασε στο σημείο ο πρόεδρος να επιτρέπει να αναρτάται στην ιστοσελίδα στο fb (σύλλογος γονέων 26ου Δημ. Σχ. Λάρισας), που ο ίδιος δημιούργησε, βίντεο ρατσιστικού περιεχομένου άγνωστης προέλευσης, καλώντας με έγγραφο κείμενο που μοίρασε στους μαθητές του σχολείου να παρακολουθούν τις αναρτήσεις του στο fb. Για την εύλογη αντίρρησή μου να διανείμω το παραπάνω προσωπικό κείμενό του στους μαθητές, μου εξέδωσε δημόσια καταγγελία!» αναφέρει χαρακτηριστικά η διευθύντρια του σχολείου.

Επίσης, η κ. Σταγιάννη αναφέρει πως ο πρόεδρος του συλλόγου, ενώ κλήθηκε έγκαιρα από τη διεύθυνση του σχολείου να συμμετάσχει στη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για το θέμα της ένταξης των προσφυγόπουλων στα σχολεία, εκείνος «δήλωσε εγγράφως ότι δεν συμμετέχει γιατί δεν έλαβε έγγραφη πρόσκληση».

Η κ. Σταγιάννη ενημερώνει, πάντως, τους πολίτες πως οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να παρέχουν την εκπαίδευση τόσο στα Ελληνόπουλα όσο και στα προσφυγόπουλα «στο πλαίσιο των νόμιμων αποφάσεων των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας. Σημειώνεται πως σύσσωμος ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με ανακοίνωση του, εκφράζει τη στήριξή του στην διευθύντρια του 26ου Δημοτικού σχολείου και καταγγέλλει «κάθε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εκφοβισμό ενόψει της υποδοχής των παιδιών των προσφύγων στα Δημόσια Σχολεία του Λάρισας»

«Η συνάδελφος διευθύντρια του 26ου Δημοτικού Λάρισας εκτελεί άριστα τα καθήκοντά της που απορρέουν από τον θεσμικό της ρόλο και δε χρειάζονται υποδείξεις στο έργο της. Έχει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση από το ΔΣ του συλλόγου μας στην προσπάθειά της να οργανώσει όσο το δυνατόν καλύτερα την υποδοχή των παιδιών των προσφύγων» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών.

Τέλος, ανακοινώσεις υπέρ της ένταξης των προσφυγόπουλων στα σχολεία και καταδίκης των ρατσιστικών φαινομένων, έχουν εκδώσει πλήθος κοινωνικών και πολιτικών φορέων, συλλόγων γονέων, αλλά και των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λάρισας.

Η απάντηση του συλλόγου γονέων στην διευθύντρια

Μετά τον θόρυβο ο σύλλογος γονέων εξέδωσε ανακοίνωση. Σε αυτή μεταξύ άλλων διαβάζουμε: '' Ήδη, άτομα που σχεδόν μόνιμα διατείνονται ότι εκπροσωπούν κάποιους συλλόγους, έχουν δημοσιεύσει στα ΜΜΕ μία σειρά άρθρων με γενικό τίτλο: "Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί καλωσορίζουν με ανοιχτή αγκαλιά τα προσφυγόπουλα στα σχολεία της Λάρισας". Στον αντίποδα, ο σύλλογός μας (μαζί με πάρα πολλούς άλλους), ο οποίος με πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες πήρε αποφάσεις σχετικά με το εάν επιθυμεί την φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο μας. Μία απόφαση αρνητική, με συντριπτική πλειοψηφία (94%), μετά από πολύ μεγάλη συμμετοχή των γονέων σε μυστική ψηφοφορία.

Έρχονται λοιπόν όλοι αυτοί που δεν ανήκουν στο σχολείο μας, μας προσβάλουν χαρακτηρίζοντάς μας ρατσιστές και ακραίους, και εξ ονόματός μας αναλαμβάνουν δράση. Αυτοί που στην ουσία λειτουργούν αντιδημοκρατικά, διότι μονίμως εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις ή στην καλύτερη περίπτωση τις απόψεις μικρών ομάδων, αγνοώντας συστηματικά τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει για εμάς το άρθρο που δημοσίευσε η Διευθύντρια του σχολείου μας, κα Σταγιάννη. Ένα άρθρο που την καθιστά υπόλογη απέναντι στους γονείς του σχολείου μας, γιατί στην τελευταία γενική συνέλευση του συλλόγου μας, στην οποία τοποθετήθηκε ως πολίτης και όχι ως Διευθύντρια του σχολείου μας (!), ανέφερε πως δεν γνωρίζει τίποτε για το θέμα. Από τα αναφερόμενα στο εν λόγω άρθρο της αποδεικνύεται πως όχι μόνο γνώριζε, αλλά αντίθετα είχε αγωνία πότε τελικά θα έρθει η ώρα της έλευσης των προσφυγόπουλων στο σχολείο μας. Βέβαια, για ακόμη μία φορά, συνειδητά, μπερδεύει τους έλληνες πρόσφυγες και μετανάστες με την τωρινή κατάσταση, στοχεύοντας εμφανώς σε γενικότητες, και επαληθεύοντας το ρητό: «Εχθρός της αλήθειας είναι οι γενικότητες».

Η ίδια, ξεχνά (;) ότι δεν είναι εκλεγμένο μέλος κάποιου συλλόγου ή οργάνωσης, αλλά διορισμένη δημόσιος λειτουργός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Συνεπώς, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως μιλά στο εν λόγω άρθρο της στο όνομα των δασκάλων, μαθητών και γονέων (!) Είναι εκπρόσωπός τους και δεν το γνωρίζουμε;''

Πηγή: newsit.gr
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top