ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

post-feature-image

Αστέρας Τρίπολης και Ολυμπιακός κόλλησαν στον βούρκο και στο 0-0, σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με πρωταγωνιστές τους δυο τερματοφύλακες.  Δεύτερη σερί ισοπαλία για τους Πειραιώτες (μετά τον Πλατανιά) που έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από το 60'!

Το παιχνίδι στην Τρίπολη διεξήχθη υπό άσχημες συνθήκες, αλλά παρ’ όλα αυτά κράτησε το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Αστέρας και Ολυμπιακός διεκδίκησαν τη νίκη και είχαν για κορυφαίους παίκτες τους γκολκίπερ, Ντοναρούμα και Λεάλι, που ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι για το τελικό 0-0 πραγματοποιώντας αρκετές σπουδαίες επεμβάσεις. Ο Ολυμπιακός παραχώρησε δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία στην επαρχία, ενώ ο Αστέρας στάθηκε πολύ καλά, ειδικά αν συνυπολογίσουμε ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 61’ εξαιτίας της αυστηρής αποβολής του Μάσα!

Το ματς

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων

Με περιπετειώδη τρόπο ξεκίνησε το ματς αφού μόλις στο 2ο λεπτό τα φώτα έσβησαν σε δυο πυλώνες του γηπέδου με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή για μερικά λεπτά. Ευτυχώς, το θέμα αποκαταστάθηκε σχετικά άμεσα και η αναμέτρηση συνεχίστηκε, έστω και κάτω από καταρρακτώδη βροχή.

Πρωταγωνιστές ο Λεάλι και… η λάσπη!

Το παιχνίδι ναι μεν διεξήχθη κανονικά, ωστόσο ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε άθλια κατάσταση εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής, κάτι που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών, οι οποίοι έβλεπαν την μπάλα να κολλάει συνεχώς όταν επιχειρούσαν συρτές πάσες, με αποτέλεσμα να καταφύγουν σε πολλά γεμίσματα.

Παρ’ όλα αυτά, το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά γεμάτο με μπόλικες ευκαιρίες, οι καλύτερες εκ των οποίων ανήκαν στον Αστέρα. Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ήταν για τον Ολυμπιακό, με το σουτ του Ιντέγε μετά από διαδοχικές προσποιήσεις να φεύγει εκτός στο 11’. Από το 14’ μέχρι το 26’, ωστόσο, ο Αστέρας πίεσε ασφυκτικά κλείνοντας τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και αναγκάζοντας το Λεάλι σε σημαντικές επεμβάσεις. Ο Ιταλός γκολκίπερ αρνήθηκε το γκολ σε κοντινό σουτ του Μανιά (14’) και τετ α τετ του Μάσα (21’). Στο 23’ ο Αργεντινός επιχείρησε, αλλά απέτυχε να τον νικήσει με δυνατό μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής, ενώ την ίδια τύχη είχε και το συρτό  πλασέ του Ιγκλέσιας στο 26’.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, πάντως, και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ισορρόπησε και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, άσχετα εάν δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια κλασσική ευκαιρία. Στο 39’ ο Σεμπά σούταρε από δύσκολη θέση αναγκάζοντας τον Ντοναρούμα να επέμβει και αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Άλλαξαν οι ισορροπίες

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο αφού μόλις 20 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη έχασε σπουδαία ευκαιρία. Από σέντρα του Ντε Λα Μπέγια ο Ανδρούτσος έπιασε την κεφαλιά και υποχρέωσε τον Ντοναρούμα σε σπουδαία επέμβαση. Ένα καλό φάουλ του Φορτούνη στο 48’ κατέληξε στα πλάγια, ενώ και πάλι ο Ντοναρούμα μπλόκαρε τη χλιαρή κεφαλιά του Ιντέγε στο 53’. Ενδιάμεσα, ο Αστέρας είχε απειλήσει στο 49’ μετά από λάθος του Βιάνα και κοντινή προβολή του Μανιά που κατέληξε άουτ.

Οι αριθμητικές ισορροπίες του ματς μεταβλήθηκαν στο 61’. Ο Μάσα μπήκε στην περιοχή και κοντραρίστηκε με τον Βιάνα πέφτοντας στο έδαφος. Ο Κύζας θεώρησε ότι πήγε να τον ξεγελάσει και έδωσε αυστηρή δεύτερη κίτρινη στον Αργεντινό αφήνοντας τον Αστέρα με παίκτη λιγότερο.

Διαγωνισμός αποκρούσεων!

OΜπέντο προσέθεσε δεύτερο επιθετικό βάζοντας τον Καρντόσο αντί του Φορτούνη θέλοντας να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα της ομάδας του. Παραλίγο η αλλαγή να αποδειχθεί «χρυσή», αλλά ο νεοεισελθόντας. Παραγουανός σούταρε ψηλά άουτ από τα όρια της μικρής περιοχής μετά από ωραίο γύρισμα του Ανδρούτσου στο 67’. Ένα λεπτό αργότερα απείλησε και ο Αστέρας. Ο πολύ δραστήριος Μιχάλης Μανιάς έπιασε πολύ δυνατό σουτ από πλάγια θέση, με τον Λεάλι να κρατά το μηδέν με εντυπωσιακή επέμβαση!

Οι δυο τερματοφύλακες ήταν οι πρωταγωνιστές και στο δεύτερο μέρος. Ο Ντοναρούμα επενέβη αποφασιστικά στο 74’ διώχνοντας δύσκολα την μπάλα, η οποία άλλαξε πορεία από το κεφάλι του Ιντέγε σε φάουλ του Μιλιβόγεβιτς, ενώ στο 79’ ο Λεάλι νίκησε τον Μανιά που επιχείρησε να τον νικήσει με διαγώνιο πλασέ σε τετ α τετ!

Αυτή και ήταν και η τελευταία σημαντική στιγμή του ματς αφού, παρά τις προσπάθειες, οι δυο ομάδες δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικές εκ νέου μέχρι το φινάλε.

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος):Ντοναρούμα, Μπέρτος, Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Φαρίνια (64’ Κώτσιρας), Στανισάβλιεβιτς (46’ Καλτσάς), Μάσα, Μανιάς (83’ Ιωαννίδης).

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο):Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια, Βιάνα, Ρέτσος, Ανδρούτσος (82’ Ελιουνούσι), Μιλιβόγεβιτς, Μανθάτης (46’ Καμπιάσο), Σεμπά, Φορτούνης (66’ Καρντόσο), Ιντέγιε

Πηγή: sportdog.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top