ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

post-feature-image

Νέα γκέλα για την ΑΕΚ που προηγήθηκε με τον Λαμπρόπουλο, αλλά η Κέρκυρα με τον συνήθη ύποπτο Τουράμ κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Τραγικός και πάλι ο Αλμέιδα που ενεπλάκη σε καβγά.

Ήθελε να χτίσει νικηφόρο σερί, μετά τη νίκη κόντρα στον Πλατανιά, αλλά δεν τα κατάφερε. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το παιχνίδι κόντρα στην Κέρκυρα, αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που της δόθηκαν ή μάλλον να νικήσει τον Κουτζαβασίλη που αναδείχτηκε σε φύλακας άγγελος των Φαιάκων. Το γκολ του Λαμπρόπουλου έβαλε μπροστά τους “κιτρινόμαυρους”, αλλά ο Τουράμ στην πρώτη καλή επίθεση της γηπεδούχου ομάδας σκόραρε και την έσωσε.

Αμετακίνητος ο Μπάρκας, βασικός ο Γαλανόπουλος

Το είχαμε γράψει και στη νίκη επί του Πλατανιά. Από την στιγμή που ο Μπάρκας έδειξε καλά στοιχεία και σταθερότητα ήταν δεδομένο, ότι δεν θα μετακινηθεί από την ενδεκάδα της ΑΕΚ. Όπερ και εγένετο στην Κέρκυρα, όπου ο Μοράις του εμπιστεύθηκε ξανά φανέλα βασικού. Ο Πορτογάλος μάλιστα έριξε στο αρχικό σχήμα και τον Γαλανόπουλο, ο οποίος έπαιξε ως εσωτερικός μέσος μαζί με τον Γιόχανσον με τον Σιμόες να λειτουργεί ως κόφτης. Την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ. Στην κορυφή του ρόμβου τοποθετήθηκε ο Μάνταλος και επιθετικό δίδυμο αγωνίστηκε ο Αλμέιδα με τον Αραβίδη, οι οποίοι συμπλήρωναν το 4-4-2.

Ξύπνησε ο “Λαμπρό”

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει εξ αρχής τον έλεγχο του αγώνα, να περιορίσει τον επικίνδυνο Τουράμ και να πιέσει ψηλά στην άμυνα της Κέρκυρας, η οποία έπαιξε ανοιχτά, κάτι που βοήθησε τους παίκτες του Μοράις στο να βρούνε διόδους προς την εστία του Κουτζαβασίλη που είχε δύσκολο απόγευμα. Οι γηπεδούχοι με εξαίρεση την προσπάθεια του Ντουαλά στο 9' δεν απείλησαν την Ένωση, η οποία έξι λεπτά αργότερα κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, με κεφαλιά του Λαμπρόπουλου ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου. Ο Έλληνας αμυντικός έχει σκοράρει ξανά με τον Δικέφαλο με τον ίδιο τρόπο. Στα φιλικά του καλοκαιριού είχε βρει δυο φορές δίχτυα.

Το προβάδισμα απέβαλλε το άγχος των “κιτρινόμαυρων”, οι οποίοι στη συνέχεια βελτιστοποίησαν την κυκλοφορία της μπάλας. Χάρη στις μεταβιβάσεις των Γαλανόπουλου και Γιόχανσον, που είχαν πιο επιθετικό ρόλο, η μπάλα έφτανε γρήγορα στα πόδια του οργανωτή Μάνταλου που δεν δίσταζε να δοκιμάζει μακρινά σουτ, τα οποία ταλαιπώρησαν τον Κουτζαβασίλη. Ο τελευταίος έκανε καίριες επεμβάσεις σε τρία σουτ του Αραβίδη, που είχε και δοκάρι στο 28', αλλά και σε ένα του Γαλανόπουλου (37').Το τέλος του πρώτου 45λεπτου στιγματίστηκε από μία αψιμαχία του Αλμέιδα με τον Σπίνουλα. Οι δύο παίκτες βρέθηκαν στο έδαφος με τον Πορτογάλο επιθετικό (που ήταν πάλι άφαντος με εξαίρεση μία φάση του 7' που αναδείχτηκε λανθασμένα οφσάιντ) να τον εγκλωβίζει κάνοντάς του κεφαλοκλείδωμα.

Με υπομονή τα κατάφερε η Κέρκυρα

Στο δεύτερο μέρος ο Γρηγορίου που δεν ήταν ευχαριστημένος από τους ακραίους του (Επστάιν-Κόντο) έριξε στη μάχη Γεωργίου και Γκόμες για να δώσει εκρηκτικότητα και επιθετική αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι της Κέρκυρας. Οι Φαίακες όμως δεν κατάφεραν ούτε να απειλήσουν τον Μπάρκα, αλλά ούτε και να δημιουργήσουν φάσεις στα καρέ του Μπάρκα που ήταν θεατής στον αγώνα. Παρ' όλα αυτά ο προπονητής, φώναζε στους παίκτες του να έχουν υπομονή και θα ανταμείβονταν. Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ, αργά αλλά σταθερά, κατάφερνε να βγαίνει με αξιώσεις στην εστία του Κουτζαβασίλη, ιδιαίτερα μετά την είσοδο του Πατίτο (στο 63' αντί του Αραβίδη) που έδωσε φαντασία στο παιχνίδι των “κιτρινόμαυρων”.

Όλα αυτά μέχρι το 73'. Γιατί στην πρώτη σωστά οργανωμένη επίθεσή της, η Κέρκυρα κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Ντίντακ (ως γνωστόν) αδράνησε, ο Σπίνουλας σέντραρε από δεξιά και ο Τουράμ με πλασέ έκανε το 1-1. Όπως καταλαβαίνετε, μετά το γκολ που δέχτηκαν οι φιλοξενούμενοι, ακολούθησαν την τακτική “τρεχάτε ποδαράκια μου”, αφού απέμενε λίγος χρόνος για να γυρίσουν το ματς, ενώ δεν υπήρχαν λύσεις στον πάγκο. Ο Πέκχαρτ που είχε βρει δίχτυα στα Τρίκαλα (στο 2-2 για το Κύπελλο) πέρασε στο παιχνίδι στο 86', αλλά ο Τσέχος, όπως ήταν φυσικό, δεν μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα.

Έτσι η ΑΕΚ υπέστη νέο στραβοπάτημα, αυτή τη φορά από την Κέρκυρα, η οποία συνέχισε το αήττητο σερί της (5 αγώνες).

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ζαραδούκας, Ιωάννου, Βενέτης, Σπίνουλας, Νίκιτς, Σιόντης, Επστάιν (46' Γεωργίου), Ντουαλά (92' Ντιμιτρόφσκι), Κόντος (46' Γκόμες), Τουράμ

ΑΕΚ (Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Αραβίδης (63' Πατίτο), Αλμέιδα (87' Πέκχαρτ)

Πηγή: sportdog.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top