ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
soiblet1 Έχει κάνει πολλά η Ελλάδα, παραδέχονται πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο η στάση του Σόιμπλε είναι εκείνη που καθυστερεί τις εξελίξεις.

Η Ελλάδα «έχει κάνει πολλά», είπε πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφερόμενη στα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση του προγράμματος της χώρας με τους εταίρους, προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί νωρίτερα αν δεν ήταν η «αδιαλλαξία» της Γερμανίας.
«Θα μπορούσαμε να την είχαμε ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά οι Γερμανοί ήταν αμετακίνητοι» είπε η πηγή, προσθέτοντας, «Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά. (…) Δεν ήμασταν τόσο αυστηροί με τα άλλα προγράμματα».
Η Αθήνα επιδιώκει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να εκμεταλλευτεί την πώληση των ομολόγων στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Η αδιαλλαξία του Σόιμπλε
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πάντως, επιμένει ότι η «λήψη σκληρών μέτρων αποτελεί μονόδορομο, από τη στιγμή που η Ελλάδα αποφάσισε να παραμείνει στην Ευρωζώνη», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά έναν εκβιασμό που λέει «ή παίρνετε μέτρα άνω των 4,2 δισ. ευρώ ή επανέρχεται η έξοδος της χώρας από το ευρώ».
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top