ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Κρατήστε τα μάτια σας στην Άσπρη Κουκκίδα ανάμεσα στην Αντζελίνα Τζολί και τον Τζορτζ Κλούνεϊ. Στο Τέλος, Δεν θα Πιστεύετε στα Μάτια σας!

H περιφερειακή μας όραση συνεισφέρει στο σύνολο της όρασης, που είναι περίπου 190 μοίρες. Ωστόσο, δεν είναι τέλεια και μερικές φορές βλέπουμε πράγματα που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν. Βρήκαμε έναν έξυπνο τρόπο για να σας το αποδείξουμε αυτό.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να επικεντρωθείτε στον σταυρό στο κέντρο της εικόνας, χωρίς να ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας. Θα παρατηρήσετε πως η περιφερειακή σας όραση μετατρέπει και αλλοιώνει τα πρόσωπα των διάσημων, κάνοντάς τα να μοιάζουν με «τέρατα».


Κρατήστε τα μάτια σας στην Άσπρη Κουκκίδα ανάμεσα στην Αντζελίνα Τζολί και τον Τζορτζ Κλούνεϊ. Στο Τέλος, Δεν θα Πιστεύετε στα Μάτια σας!

Τα πρόσωπα αρχίζουν να παραμορφώνονται, έτσι δεν είναι; Όσο περισσότερο κοιτάζουμε το κέντρο της εικόνας, τόσο περισσότερο αυξάνει και η παραμόρφωση. Γιατί συμβαίνει αυτό; Θα εξηγήσουμε τα πάντα βήμα βήμα.
Υπάρχει μια περιοχή στον αμφιβληστροειδή χιτώνα μας που καλείται κίτρινο σημείο. Περιέχει το μεγαλύτερο πλήθος αισθητήριων νεύρων στον οφθαλμό, χάρη στο οποίο βλέπουμε μια περιοχή πιο καθαρά. Ας αποκαλέσουμε αυτή την περιοχή βασικό πεδίο της όρασης. Καλύπτει περίπου το 10% της εμβέλειας της όρασής μας και δείχνει αυτό που τα μάτια μας επικεντρώνονται άμεσα.
Σε αυτή την περίπτωση, το βασικό πεδίο της όρασης είναι κενό. Υπάρχει απλά μια μαύρη περιοχή με ένα λευκό σταυρό. Ο εγκέφαλος προσπαθεί να λάβει πληροφορίες από άλλες πηγές εκτός του βασικού πεδίου και σε αυτή την περίπτωση είναι οι εναλλακτικές εικόνες στα δεξιά και τα αριστερά. Αυτές οι πηγές δεν είναι πολύ “αξιόπιστες”, και ο εγκέφαλος προσπαθεί να τις συνδυάσει σε μία εικόνα.
Credit: brightside.me
Πηγή: madata.grTο διαβάσαμε εδώ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top