ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Jaguar_Union_Flag
Περιορισμό στις διανομές σε παγκόσμια κλίμακα βλέπει η IHS Automotive, με το Ηνωμένο Βασίλειο να «απορροφά» το μεγαλύτερο μέρος των συνεπειών αυτών…

Η απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων να επιλέξουν την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να κοστίσει μέχρι και 2,8 εκατομμύρια πωλήσεις οχημάτων στις αυτοκινητοβιομηχανές μέχρι το 2018, σύμφωνα με τις προβλέψεις της IHS Automotive.
Οι παγκόσμιες διανομές μπορουν να αυξηθούν σε 89,92 εκατομμύρια τη φετινή χρονιά (περίπου 200.000 λιγότερες από αυτές που αναμένονταν πριν το δημοψήφισμα), υποστήριξε η IHS, η οποία μείωσε τις προβλέψεις της κατά 1,25 και 1,38 εκατομμύρια για το 2017 και 2018 αντίστοιχα.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα απορροφήσει, χωρίς εκπλήξεις, το μεγαλύτερο μέρος αυτού του αντίκτυπου» ανέφερε ο Ian Fletcher, ο Βρετανός αναλυτής της IHS Automotive. Έτσι, αντί για αύξηση 3,2% τη φετινή χρονιά, η βρετανική αγορά μπορεί να αυξηθεί κατά, μόλις, 1%, ενώ θα ακολουθήσουν περαιτέρω κάμψεις τα επόμενα χρόνια.
Η βρετανική αυτοκινητιστική βιομηχανία, αξίας 20,65 δισ. δολαρίων, στέλνει το 80% της παραγωγής της στο εξωτερικό, με το 60% των εξαγωγών να προορίζεται για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τη Society of Motor Manufacturers and Traders, το εθνικό εμπορικό σώμα της βιομηχανίας.
Επιπλέον, η Toyota Motor Corp. υποστήριξε πως το Brexit μπορεί να προκαλέσει ως και 10% αύξηση στις εισφορές για τα μοντέλα Avensis και Auris που κατασκευάζει στο Ηνωμένο Βασίλειο, με συνέπεια να κληθεί να αντιμετωπίσει την πρόκληση της μείωσης του κόστους παραγωγής ή της αύξησης τιμών που θα «χτυπήσει» τις πωλήσεις.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top