ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Εικόνες θλίψης και εγκατάλειψης στα μάρκετ της Μαρινόπουλος (ΦΩΤΟ) - Κεντρική Εικόνα
Eίναι γνωστό ότι τα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις με τους προμηθευτές στους οποίους υπάρχουν οφειλές για την εξασφάλιση της συναίνεσης τους στο σχέδιο που θα παρουσιαστεί για το άρθρο 99. Αλλά και με τις τράπεζες βρίσκεται σε διαρκή συζήτηση για τους όρους του εν λόγω σχεδίου, ενώ ερωτηματικό υπάρχει όσον αφορά τον Όμιλο Σκλαβενίτη και το εν εξελίξει due diligence και την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μέχρι τέλος το τρέχοντος μηνός.
Επίσης την Παρασκευή έλαβε χώρα η πρώτη απεργία μετά την προσωινή προστασία της εταιρείας από τους πιστωτές της, με αρκετά καταστήματα να υπολειτουργούν, λόγω της συμμετοχής εργαζομένων στην απεργία που κήρυξαν τα κλαδικά σωματεία εμποροϋπαλλήλων αλλά και οι πρώτες επιτροπές αγώνα που ξεπήδησαν σε καταστήματα όπως της Ν.Ιωνίας, του Γέρακα, της Αργυρούπολης και του Αμαρουσίου.

Εγκατάλειψη και άδεια ράφια
Το economy365.gr επισκέφθηκε δύο καταστήματα της Μαρινόπουλος αυτές τις ημέρες και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την εικόνα θλίψης και εγκατάλειψης που επικρατεί στο εσωτερικό τους.

Σε ένα από αυτά, στα Πατήσια, η εικόνα ήταν απογοητευτική. Κι ας φροντίζει επιμελώς η Μαρινόπουλος να διαβεβαιώνει ότι «όλα βαίνουν καλώς». Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ώρα αιχμής ημέρα Σάββατο, μέσα σε διάστημα μισής ώρας, την είσοδο πέρασαν μόλις 7 πελάτες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν μεγάλης ηλικίας, άνω των 70 ετών οι περισσότεροι, οι οποίοι κυρίως έβγαιναν με μια σακούλα ψώνια το πολύ ή και κάποιοι με 1-2 προϊόντα στο χέρι.

Η εικόνα στα ράφια ήταν απελπιστική. Τα ψυγεία που άλλοτε φιλοξενούσαν συσκευασίες με φρέσκο γάλα, γιαούρτι, βούτυρο και τυριά, ήταν ερμητικά κλειστά, με κατεβασμένες τις πόρτες. Τα ράφια που άλλοτε «στέναζαν» από επώνυμα προϊόντα, τώρα ήταν είτε άδεια, είτε επιμελώς «γεμάτα» με αραιά αραδιασμένα διάφορα προϊόντα μακράς διάρκειας, εάν επρόκειτο για τρόφιμα, είτε με αναψυκτικά ή είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας.

Μιλώντας με αρκετούς υπαλλήλους, η αίσθηση που έδιναν ήταν αυτή της απελπισίας και της ματαιότητας της όλης προσπάθειας. Χωρίς προμηθευτές, χωρίς φρέσκα προϊόντα και κυρίως με τρομακτική αιμμοραγία πελατών, ποια μπορεί να είναι η μορίρα των καταστημάτων και των υπαλλήλων; Αυτή ακριβώς η αγωνία αντικατοπτρίζονταν στα μάτια τους και στα ερωτήματα που έθεταν.

Σε ένα άλλο μεγάλο κατάστημα, αυτό των Βριλησσίων, από όπου και οι αποκλειστικές φωτογραφίες μας, η εικόνα είναι εξίσου τραγική. Το ράφι με τα σαπούνια και τα αφρόλουτρα είναι εντελώς άδειο. Τα προϊόντα στοματικής υγιεινής είναι μετρημένα. Τα συσκευασμένα έλαια τεχνηέντως αραιά τοποθετημένα, όπως και τα κουτάκια των χυμών μακράς διάρκειας που είναι αραδιασμένα το ένα δίπλα στο άλλο για να καλύπτεται όλο το ράφι!

Στο ψυγείο με τα γαλακτομικά, που άλλοτε ήταν γεμάτο προϊόντα, τώρα... φιγουράρουν προϊόντα για... δείγμα! Λίγα κουτιά φέτας και μερικές συσκευασίες από κίτρινο τυρί σε απόσταση 10-20 εκατοστών το καθένα, σαν να βρίσκονται σε... μπουτίκ τυριών.

Ακόμα και τα λαχανικά μετρημένα. Λίγα καρπούζια, πορτοκάλια, ό,τι έχει μείνει από πράσινα μήλα και πιπεριές. Τίποτα άλλο δεν υπάρχει στους χώρους που ήταν γεμάτοι με φρέσκα προϊόντα, λαχανικά, κηπευτικά και φρούτα.

Όσο για τα πάρκινγκ, όπου υπάρχουν, παρουσιάζουν μια εικόνα ερημιάς.

Η εικόνα εν κατακλείδι των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος που αυτή τη στιγμή λειτουργούν δε θυμίζουν όχι απλώς την αίγλη των παλιών καταστημάτων που έσφυζαν από ζωή, αλλά ούτε καν αυτή των συνοικιακών μπακάλικων...

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top