ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
post-feature-image
Η ψυχωμένη "Σκουάντρα Ατζούρα" νίκησε (2-0) τους πρωταθλητές Ευρώπης, τους πέταξε εκτός και τώρα σειρά παίρνει η... πελάτισσα Γερμανία! Κιελίνι και Πελέ οι σκόρερ για τους Ιταλούς...



Κυριαρχία Ιταλίας

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο υπήρχε μόνο μια ομάδα στο γήπεδο και αυτή ήταν η Ιταλία! Οι πάικτες του Αντόνιο Κόντε μπήκαν πολύ δυναμικά στο παιχνίδι και από το πρώτο λεπτό επέβαλλαν την κυριαρχία τους.Το υποδειγματικό πρέσινγκ των Ιταλών και η δύναμη με την οποία έμπαιναν σε κάθε φάση μπλόκαρε την Ισπανία στον δημιουργικό τομέα και δεν επέτρεψε στους τεχνίτες ποδοσφαιριστές της να επιβάλλουν τον ρυθμό που ήθελαν. Κάπως έτσι, οι Ισπανοί ολοκλήρωσαν το πρώτο 45λεπτο με... μισή ευκαιρία (συρτό σουτ του Ινιέστα στα χέρια του Μπουφόν στο 28') και με κατοχή μπάλας πολύ χαμηλή για τα δεδομένα τους (53%).

Αντίθετα, η Ιταλία "φλέρταρε" με το γκολ σε αρκετές περιπτώσεις. Στο 8' ο Πελέ νίκησε τον Μπουσκέτς στον αέρα αναγκάζοντας τον Ντε Χέα σε πολύ μεγάλη επέμβαση. Στο 29' ο Ράμος παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ μετά από υπέροχο συρτό γύρισμα του Ντε Σίλιο, αλλά την... γλίτωσε παραχωρώντας κόρνερ. Το γκολ για την Ιταλία ήρθε τελικά στο 33'. Ο Έντερ εκτέλεσε φάουλ με δύναμη, ο Ντε Χέα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα και από την αναμπουμπούλα, ο Τζόρτζιο Κιελίνι πετάχτηκε και άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή! Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, μάλιστα, θα μπορούσε να γίνει και το 2-0, αλλά ο Ντε Χέα επενέβη εντυπωσιακά με το ένα χέρι μετά από ατομική ενέργεια και σουτ του Τζακερίνι.

"Φαρμάκι" στην κόντρα η Ιταλία

Οι Ισπανοί θα μπορούσαν να έχουν πετύχει το γκολ της ισοφάρισης μόλις στο 49' με την εξ' επαφής κεφαλιά του Μοράτα να καταλήγει στα χέρια του Μπουφόν! Κι ενώ οι παίκτες του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε μπήκαν δυνατά στο πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης, η συνέχεια ήταν παρόμοια με όσα είδαμε στο πρώτο ημίχρονο. Οι Ιταλοί άφησαν την κατοχή της μπάλας στους αντιπάλους, έκλεισαν τους χώρους και στόχευσαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Η τακτική τους απέδωσε καρπούς αφού παρέμειναν απειλητικοί. Στο 55' οι Ιταλοί έφυγαν στην κόντρα με τον Έντερ να πλασάρει πάνω στον Ντε Χέα χάνοντας τεράστια ευκαιρία, ενώ στο 62' το γύρισμα του Ντε Σίλιο έφερε ανατραχή στην ισπανική άμυνα που απομάκρυνε όπως όπως.

Οπισθοχώρηση, αλλαγή σκηνικού και Μπουφόν!

Η κόπωση έκανε μοιραία την εμφάνισή της για τους Ιταλούς, οι οποίοι είχαν ήδη ξοδέψει πολλές δυνάμεις κλείνοντας τους χώρους. Οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε οπισθοχώρησαν στο τελευταίο 20λεπτο, με αποτέλεσμα η Ισπανία να κυκλοφορήσει την μπάλα με μεγαλύτερη άνεση. Παράλληλα, το ανέβασμα στην απόδοση του Ινιέστα μεγαλύτερη έμπνευση στο δημιουργικό κομμάτι. O αρχηγός της Μπαρτσελόνα είχε ένα πολύ ωραίο σουτ στο 76', αλλά νικήθηκε από τον Μπουφόν. Την ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Πικέ στο 89' με τον Ιταλό τερματοφύλακα να κάνει την απόκρουση του αγώνα στη μεγαλύτερη ευκαιρία της Ισπανίας!

Το "κλείδωσε" ο Πελέ

Όλα τελείωσαν στις καθυστερήσεις. Οι Ιταλοί βγήκαν στην κόντρα, ο Νταρμιάν έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Πέδρο και κατέληξε στον Πελέ, ο οποίος από κοντά έγραψε το 2-0 "σφραγίζοντας" μια πολύ σπουδαία όσο και πανάξια πρόκριση για τη "Σκουάντρα Ατζούρα" που θα βρει ως αντίπαλο στα προημιτελικά τη Γερμανία!

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι (53' Τιάγκο Μότα), Παρόλο, Τζακερίνι, Φλορέντσι (84' Νταρμιάν), Ντε Σίλιο, Έντερ (82' Ινσίνιε), Γκρατσιάνο Πελέ.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντε Χέα, Χουάνφραν, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας, Ινιέστα, Νταβίντ Σίλβα, Νολίτο (46' Αντούριθ) (81' Πέδρο), Μοράτα (70' Λούκας Βάθκεθ).

Πηγή: 30meresmpala.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top