ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
post-feature-image
Νέες φρικαλεότητες των τζιχαντιστών αποτυπώνονται σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ISIS, στο οποίο καταγράφεται η ανατίναξη πέντε δημοσιογράφων, σε κάποιους από τους οποίους είχαν φορτώσει φωτογραφικές μηχανές και φορητούς υπολογιστές με εκρηκτικά.



Το βίντεο δείχνει έναν από τους δημοσιογράφους δεμένο με χειροπέδες σε μεταλλικά κιγκλιδώματα, στο Ντέιρ ελ-Zour, της Συρίας με μια φωτογραφική μηχανή να κρέμεται γύρω από το λαιμό του, προτού η κάμερα εκραγεί.

Ένας ακόμη δημοσιογράφος εκτελέστηκε με τον ίδιο τρόπο, αλλά αντί για κάμερα στην περίπτωση του χρησιμοποιήθηκε φορητός υπολογιστής, επίσης παγιδευμένος με εκρηκτικά, ενώ ένας τρίτος δεμένος σε μεταλλική πόρτα στραγγαλίζεται μπροστά στην κάμερα με σιδερένια αλυσίδα.
Ένας τέταρτος δημοσιογράφος δολοφονείται από έναν δήμιο ο οποίος κόβει με μαχαίρι το λαιμό του, ενώ ένας πέμπτος σφαγιάζεται με ένα «αιχμηρό αντικείμενο», σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Η βασική κατηγορία για την οποία οι πέντε δημοσιογράφοι εκτελέστηκαν ήταν η «δημοσιογραφική δράση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, η επικοινωνία με ξένους και η χρηματοδότηση τους από αυτούς, αλλά και άλλα παραπτώματα».
Το Παρατηρητήριο που εδρεύει στη Βρετανίας ανέφερε ότι οι πέντε δημοσιογράφοι απήχθησαν τον Οκτώβριο του 2015 και πιστεύεται ότι δολοφονήθηκαν τον Δεκέμβριο, εξαιτίας της αρνητικής εικόνας με την οποία παρουσίασαν τον ISIS στα γεγονότα εκείνης της περιόδου στην ανατολική συριακή πόλη Ντέιρ ελ-Zour.

Πηγή: newsbomb.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top