ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Το διήμερο Πούτιν σε Αθήνα και Αγιο Ορος – Τι κέρδισε η Ελλάδα

Η επίσκεψη του Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ελλάδα πέρασε στην ιστορία πλέον, καθώς το βράδυ του Σαββάτου ο Ρώσος πρόεδρος αναχώρησε για την πατρίδα του.
Η παρουσία του Πούτιν στην Ελλάδα από την Παρασκευή το μεσημέρι κέντρισε το ενδιαφέρον του πολιτικού (και όχι μόνο) κόσμου, ενώ έγινε εκτενής αναφορά σε αυτήν και διεθνώς.
Η προσκυνηματικού χαρακτήρα επίσκεψη του Πούτιν πάντως είχε και άλλα χαρακτηριστικά για την Ελλάδα. Τα οποία επιχείρησε να εκμεταλλευτεί προς όφελος της η ελληνική κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας. Αλλωστε από το Μέγαρο Μαξίμου αποτιμούν ως εξαιρετικά θετικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης και στέκονται χαρακτηριστικά στις συμφωνίες που υπέγραφησαν και εν συνεχεία στις επενδύσεις για τις οποίες μίλησαν με την ρωσική πλευρά. Μάλιστα, ως πιο σημαντική από όλες τις συμφωνίες θεωρούν αυτήν της ΕΛΠΕ με την ROSNEFT. Η γενική εκτίμηση στην κυβέρνηση έχει να κάνει πάντως με το γεγονός ότι πλέον η Ελλάδα θα αποτελέσει σημαντική γέφυρα συνεννόησης και συμφιλίωσης ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ρωσία, κάτι που κάνει πιο σημαντική την θέση της.
Ο ίδιος ο Πούτιν πάντως εκτός από τις επαφές του με την πολιτική ηγεσία της χώρας και τις συνομιλίες, έδειχνε ότι θεωρούσε σημαντικές τις επισκέψεις του στο Αγιο Ορος και δη τις επαφές του με στελέχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μάλιστα, κάθε εκδήλωση στις επισκέψεις του και κάθε χώρο που έβλεπε εκεί, το ζούσε με θέρμη και συγκίνηση.
Την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος είχε συναντήσεις στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ενώ το βράδυ επισκέφθηκε το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και αμέσως μετά είχε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Καβούρι όπου και έμεινε. Το πρωί του Σαββάτου ο Πούτιν αναχώρησε για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Στη συνέχεια αναχώρησε οδικώς για την Τρυπητή Χαλκιδικής και από εκεί με σκάφος έφτασε στο λιμάνι της Δάφνης, απ' όπου οδικώς έφτασε στις Καρυές του Αγίου Όρους. Εκεί, τον Πούτιν υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, τον πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους γέροντα Παύλο, τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου μητροπολίτη Μιλήτου Απόστολο και τον πολιτικό διευθυντή του Αγίου Όρους, Αρίστο Κασμίρογλου.
Ο Ρώσος πρόεδρος εν συνεχεία ως τελευταίο σταθμό της επίσκεψης του στην Ελλάδα είχε το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, όπου και πήγε δια θαλάσσης και λίγο μετά τις 20:00 αναχώρησε για να επιστρέψει στην πατρίδα του.


 http://www.iefimerida.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top