ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Ο Παναθηναϊκός απείλησε πως δεν θα κατέβει να αγωνιστεί στο ΣΕΦ αν δεν δικαιωθεί στην ένσταση για τα βήματα του Σπανούλη, όμως οι κυρώσεις από μια τέτοια κίνηση προβλέπονται τεράστιες και επιζήμιες!

Οι Πράσινοι διαμαρτύρονται για την τελευταία φάση και τα βήματα του Βασίλη Σπανούλη και είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν ένσταση, η οποία αν δεν γίνει δεκτή - όπως λένε από το "τριφύλλι"- δεν θα κατέβουν στο τρίτο ματς στο ΣΕΦ.
Βέβαια από την θεωρία στην πράξη μεσολαβεί ένας... αιώνας, καθώς η ένταση του Παναθηναϊκού αναμένεται να απορριφθεί ως απαράδεκτη. Κι αυτό γιατί δεν αφορά κανονισμό παιδιάς (κι όχι π.χ. λήξη χρόνου επίθεσης ή αγώνα, πάτημα γραμμής κλπ).

Πάντως, αν η δίοικηση του Παναθηναϊκού αποφασίσει να μην κατεβάσει την ομάδα στο ΣΕΦ, τότε οι κυρώσεις θα είναι τεράστιες, σύμφωνα με τον Ειδικό Πειθαρχικό Κανονισμό του ΕΣΑΚΕ.

Έτσι, λοιπόν, προβλέπεται ήττα των Πράσινων στα χαρτιά στο τρίτο ματς, αλλά και πρόωρο τέλος της σειράς των τελικών, με τον τίτλο να πηγαίνει στον Ολυμπιακό.

Βέβαια, υπάρχει ακόμα μία μεγαλύτερη και πιο επιζήμια τιμωρία, που αφορά σε αφαίρεση βαθμών. Αν μια ομάδα δεν αγωνιστεί χωρίς να συντρέχει ανωτέρα βία, τότε τιμωρείται με ποινής αφαίρεσης έξι βαθμών και αν συμβεί αυτό στα πλέι οφ, τότε η ποινή ισχύει από το επόμενο πρωτάθλημα.

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο τιμωρίας στην Ευρώπη, ωστόσο αυτό είναι κάτι δύσκολο, αφού το καθεστώς της Ευρωλίγκας δεν αναγωνρίζεται επίσημα από τον ΕΣΑΚΕ. Φυσικά, υπάρχει και η χρηματική ποινή, αλλά αυτή θα είναι η μικρότερη επιζήμια για τους Πράσινους.

Καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς ότι πολύ δύσκολα θα γίνει μια τέτοια απειλή, πράξη, αφού οι τιμωρίες θα ήταν απίστευτα βαριές...

Πηγή: sportdog.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top