ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0


Με μια μαζική και δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου ολοκληρώθηκε η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.


Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού είναι η κάθοδος στην Αθήνα, αύριο Σάββατο, με ώρα αναχώρησης τη 1 το μεσημέρι από το Δημαρχείο του Βόλου, ενώ την Κυριακή είναι η προγραμματισμένη απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην πλατεία πανεπιστημίου.
            Από τα ξημερώματα συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι έστησαν την απεργιακή φρουρά στην Α’ Βιομηχανική Ζώνη και στο λιμάνι του Βόλου.
            Στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία πανεπιστημίου μίλησε ο Παναγιώτης Τσιτσιρίκης, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ που τόνισε τα εξής:
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Έφτασε η ώρα της μάχης!
Οι αγώνες των προηγούμενων μηνών χάραξαν το δρόμο!
Τώρα, σήμερα, και τις επόμενες δύο μέρες,
όλοι στους δρόμους, όλοι στην απεργία!
Να νεκρώσουν τα πάντα! Να σταματήσει η παραγωγή παντού!
Κανείς εργαζόμενος καμία βάρδια στη δουλειά!
Ούτε ψυχή σε εργοστάσια, εργοτάξια, γραφεία, μαγαζιά, λιμάνια, καράβια!
            Αυτό είναι που θα πονέσει τους βιομήχανους και τους επιχειρηματικούς ομίλους που για λογαριασμό τους παίρνονται όλα αυτά τα βάρβαρα μέτρα.
            Όλοι να δηλώσουμε συμμετοχή για τα πούλμαν για το αυριανό συλλαλητήριο στην Αθήνα με ώρα αναχώρησης τη 1 το μεσημέρι από το Δημαρχείο του Βόλου. Όλοι στην πρωτομαγιάτικη απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Κυριακή στις 10:30, εδώ στην πλατεία πανεπιστημίου.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
            Η κυβέρνηση χτες αποφάσισε να φέρει το Σαββατοκύριακο για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το αντιασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο. Η κίνηση αυτή το μόνο που υπηρετεί είναι να αποφύγει η κυβέρνηση τη 48ωρη γενική απεργία και τη μαζική καταδίκη της πολιτικής της από τους εργαζόμενους και το λαό. Για τον ίδιο λόγο, άλλωστε, μετέθεσε τον επίσημο γιορτασμό της Πρωτομαγιάς την Τρίτη μετά το Πάσχα, δηλαδή «κολλητά» στις αργίες των γιορτών, ώστε οι μεγάλες πόλεις να είναι άδειες από κόσμο.
            Η στάση αυτή της κυβέρνησης δείχνει ότι δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να φέρει σε πέρας την αποστολή που της ανέθεσε το κεφάλαιο. Να τσακίσει δηλαδή ό,τι απέμεινε όρθιο από τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και ταυτόχρονα να ελιχθεί απέναντι στις λαϊκές αντιδράσεις.
            Δείχνει ακόμα την ανησυχία, το φόβο που έχουν κυβέρνηση και εργοδοσία απέναντι στους εργαζόμενους και το οργανωμένο κίνημα, αφού δεν κατάφεραν με τα ψέματα και τις αλχημείες τους να κάνουν το λαό συμμέτοχο στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Τώρα λοιπόν, όλοι μαζί,
εργάτες, φτωχοί αγρότες, ελευθεροεπαγγελματίες, επιστήμονες,
όλοι στον αγώνα!
Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!
Αν κάνουμε πίσω δε θα σταματήσουν πουθενά! Δε θα μας αφήσουν τίποτα!
Ή θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι!
Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν αφήνουν κανέναν αλώβητο. Χτυπάνε αλύπητα τους συνταξιούχους και ασφαλισμένους όλων των Ταμείων. Ειδικά στους χαμηλοσυνταξιούχους η επίθεση παίρνει χαρακτηριστικά εξανδραποδισμού τους. Πιο συγκεκριμένα:
  • Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ. Η κατάργηση του ΕΚΑΣ, κλιμακώνεται από το 2016 μέχρι το 2019.
  • Μείωση συντάξεων στους νέους συνταξιούχους, εξαιτίας του νέου τρόπου υπολογισμού τους.
  • Κατάργηση της κατώτατης σύνταξης: Στο νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα η τωρινή κυβέρνηση καταργεί την κατώτερη σύνταξη. Οδηγεί σε απόγνωση μελλοντικούς συνταξιούχους που με 15 χρόνια Ασφάλισης θα πρέπει να ζήσουν με 346 ευρώ εθνική σύνταξη και ένα ελάχιστο πρόσθετο ποσό από την ανταποδοτική. Το τελικό ποσό θα είναι μικρότερο ακόμα και από 486 ευρώ κατώτερη σύνταξη που χορηγούσε το ΙΚΑ, δηλαδή μείωση 14,63%. Επίσης γίνονται χειρότερες οι προϋποθέσεις που μπαίνουν για τις αναπηρικές συντάξεις.
  • Μείωση συντάξεων θανάτου (χηρείας), λόγω των νέων αυστηρότερων προϋποθέσεων. 
  • Περικοπή συντάξεων λόγω μείωσης του ανώτερου ποσού εισοδήματος από συντάξεις που μπορεί να λάβει κάποιος συνταξιούχος. 
  • «Πάγωμα» συντάξεων λόγω της μη καταβολής αυξήσεων σε υφιστάμενους συνταξιούχους. 
  • Μείωση οικογενειακών παροχών στους νέους συνταξιούχους
  • Μείωση επικουρικών συντάξεων στους υφιστάμενους συνταξιούχους και στους νέους συνταξιούχους. 
  • Περικοπές στα εφάπαξ και στα μερίσματα δημοσίων υπαλλήλων
  • Αύξηση των εισφορών για τις επικουρικές συντάξεις στους μισθωτούς και στους άλλους ασφαλισμένους που έχουν επικουρική ασφάλιση.
  • Αύξηση εισφορών στους αγρότες στους αυτοαπασχολούμενους και στους ελεύθερους  επαγγελματίες.
  • Αύξηση ορίου ασφαλιστέων αποδοχών. 
Οι απώλειες αυτές, που θα εκφραστούν το αμέσως επόμενο διάστημα είτε ως περικοπές συντάξεων και άλλων παροχών είτε ως αύξηση των εισφορών, προστίθενται στα ποσά που αφαιρέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, οδηγώντας στη φτώχεια τη μεγάλη πλειοψηφία των σημερινών συνταξιούχων. Είναι επίσης περικοπές που συμπληρώνουν το πετσόκομμα των εισοδημάτων για όλους τους εργαζόμενους, φέρνοντας «ίσα βάρκα, ίσα νερά» μισθούς και συντάξεις, προκειμένου να υπηρετηθούν η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Ιδιαίτερα οι νέοι εργαζόμενοι, που σήμερα υποφέρουμε από τις εργασιακές σχέσεις – λάστιχο και τους μισθούς πείνας, από την εναλλαγή ανεργίας – «απασχόλησης», καταδικαζόμαστε στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για τη ζωή και το μέλλον μας.
Και από πάνω έρχεται νέα άγρια φορολογία για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες, την ίδια στιγμή που φοροαπαλλάσσονται με διάφορες τροπολογίες βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
            Ο αντιλαϊκός λογαριασμός, που ανεβαίνει συνεχώς, επιβεβαιώνει ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τη μία ή την άλλη εξέλιξη στα αντιλαϊκά παζάρια της κυβέρνησης με τους «εταίρους», από τον έναν ή τον άλλο «σύμμαχο» σε αυτά, από τις αλλαγές στο «μείγμα» της αντιλαϊκής πολιτικής που προτάσσουν διάφορες άλλες δυνάμεις.
Απέναντι σε όλα αυτά δεν έχουμε παρά έναν δρόμο:
Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας!
Δυναμώνουμε την εργατική αλληλεγγύη. Είναι το δικό μας όπλο! Δυναμώνουμε το εργατικό κίνημα, τα σωματεία!
Δυναμώνουμε τη Λαϊκή Συμμαχία
εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων!
Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό και το νέο φορολογικό!
Δε συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια,
τη νέα σφαγή στη ζωή μας!
Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας,
μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!

Όλοι στην απεργία! Όλοι αύριο στην Αθήνα και την Κυριακή όλοι στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top