ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Μια πολύ παλιά ιστορία που ξεκινάει από το 6.000 πΧ από τους λαούς της Μεσοποταμίας, το σταφύλι ήταν το αγαπημένο φρούτο του θεού Διονύσου, εξυμνήθηκε για τις αρετές του από τους αρχαίους φιλόσοφους, δέσποζε στα μεγάλα συμπόσια. Ο καρπός του τρώγεται ωμός, γίνεται κρασί, χρησιμοποιείται στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική, αξιοποιείται στην ιατρική και στην κοσμητολογία. Γιατί εκτός από βασικό συστατικό της διατροφής, το σταφύλι έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες.

Τα φύλλα του αμπελιού γιατρεύουν διάφορες δερματοπάθειες και παθήσεις των ματιών και ανακουφίζουν από τοπικούς πόνους, αλλεργίες και εγκαύματα και δρουν ως τονωτικό κατά της φλεβίτιδας και των κουρασμένων ποδιών. Η φλούδα του περιέχει σε υψηλές συγκεντρώσεις το πολύτιμο συστατικό ρεσβερατρόλη που θεωρείται το ελιξίριο της μακροζωίας χάρη στην αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση και στις αντικαρκινικές ιδιότητες.
Ο καρπός του είναι πλούσιος σε κάλιο και βιταμίνες Α,Β και C, καταπολεμάει την κατακράτηση των υγρών, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενισχύει τα επίπεδα οιστρογόνων και γίνεται ισχυρός σύμμαχος της ομορφιάς χάρη στις πολυφαινόλες που ενισχύουν τη φυσική προστασία της επιδερμίδας εμποδίζοντας τη φθορά των ινών της ελαστίνης και του κολλαγόνου, για λάμψη και σύσφιξη . Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, που μεγάλες καλλυντικές εταιρίες το χρησιμοποιούν ως κύριο συστατικό των προϊόντων τους. Όπως η Apivita με τη σειρά Wine Elixir, η Gaudalie με τη σειρά Vinosource, η Κορρές με την Αντιηλιακή Κρέμα Προσώπου με Κόκκινο Σταφύλι, ο Dior με την κρέμα ημέρας L’Or de Vie

DIY εύκολες συνταγές ομορφιάς
Φυσική μάσκα προσώπου κατά της κούρασης
Παίρνετε μία χούφτα ρώγες και τις πολτοποιείτε προσθέτοντας 2 κουταλιές αλεύρι. Απλώνετε τη μάσκα στο πρόσωπο και την αφήνετε για 10 λεπτά. Ξεβγάζετε με άφθονο χλιαρό νερό.


Για τον καθαρισμό του προσώπου
Βάζετε στο μπλέντερ ½ φλιτζάνι ρώγες, 1 κουταλάκι λάδι, ¼ φλιτζάνι γιαούρτι και 1 κουταλιά μαγειρική σόδα και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Απλώνετε την κρέμα στο πρόσωπο κάνοντας απαλό μασάζ και ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

Τονωτική λοσιόν με σταφύλια και φραγκοστάφυλα

Χρειάζεστε: ½ φλιτζάνι φραγκοστάφυλα, 10 ρώγες, ½ λεμόνι και 1 κουταλιά φρέσκο χυμό λεμονιού. Πολτοποιείτε τα φραγκοστάφυλα και στραγγίζετε το χυμό μέσα από μουσελίνα. Θα πρέπει να έχετε 75γρ. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με τα σταφύλια. Βάζετε και τα δύο μαζί σε ένα μπουκάλι προσθέτοντας το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά. Το φυλάτε στο ψυγείο για δύο ημέρες.


Αϊνόλα Τερζοπούλου

pronews.gr
loading...
 
Top