ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Ελλοχεύει ο κίνδυνος εξάπλωσης ασθενειών...


 Σε θέση μάχης για την καταπολέμηση των κουνουπιών βρίσκεται η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς η όχληση ήδη είναι μεγάλη σε πολλές περιοχές, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος εξάπλωσης ασθενειών.

Οι ψεκασμοί, όπως αναφέρει το makthes.gr πρόκειται να αρχίσουν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, ωστόσο οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί, υποστηρίζοντας ότι παρά τις έντονες βροχοπτώσεις του χειμώνα και της άνοιξης, οι πληθυσμοί των κουνουπιών είναι μικροί και όχι ικανοί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη δημόσια υγεία.

Διευκρινίζουν ακόμη ότι τα κουνούπια που προκαλούν όχληση όλο αυτό το διάστημα είναι χειμερινά είδη και στο εξής δεν μπορούν να επιβιώσουν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ σημειώνουν ότι τα μεγάλα προβλήματα πιθανόν να ανακύψουν από δω και στο εξής, καθώς οι πληθυσμοί που ευδοκιμούν το καλοκαίρι αυξάνονται από τον Ιούνιο.

Η διοίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υποστηρίζει ότι φέτος το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών αρχίζει εγκαίρως και θα αποτελέσει ασπίδα προστασίας για τη δημόσια υγεία.

Οι ψεκασμοί θα γίνουν από έδαφος και αέρα, ενώ το πρόγραμμα θα αρχίσει ταυτόχρονα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.
loading...
 
Top