ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Κι ενώ η αναταραχή στην εκπαιδευτική κοινότητα για το «ναυάγιο» της αποστολής του...
2ου Λυκείου Ηρακλείου στην Κωνσταντινούπολη, δεν έχει ακόμη καταλαγιάσει, οι αποκαλύψεις έρχονται σωρηδόν, για τους λόγους που το ταξιδιωτικό γραφείο του Ηρακλείου δήλωσε αδυναμία να προχωρήσει στη διοργάνωση του ταξιδιού λίγες μόλις ώρες πριν από την αναχώρηση των 60 μαθητών και των 12 ενηλίκων που τους συνόδευαν, όπως πρώτο αποκάλυψε το cretapost.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι πρακτορείο των Αθηνών, το οποίο είχε συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα, με το Ταξιδιωτικό Γραφείο του Ηρακλείου που ανέλαβε τη διοργάνωση της αποστολής των μαθητών του 2ου Λυκείου Ηρακλείου, φέρεται να εξαπάτησε τον Ηρακλειώτη επιχειρηματία, «φεσώνοντας» τον με το ποσό των 35.000 ευρώ περίπου, με αποτέλεσμα να «τιναχτεί στον αέρα» η εκδρομή των μαθητών.

Όλα ξεκίνησαν, λίγες ημέρες μετά το Πάσχα. Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Νέας Αλικαρνασσού, ταξίδεψαν διαδοχικά, με χρονική διαφορά μίας εβδομάδας το ένα σχολείο από το άλλο, στην Ελβετία και τη Ρώμη. Το ταξίδι είχε διοργανωθεί από το Τουριστικό Γραφείο του Ηρακλείου που ενεπλάκη στην υπόθεση των μαθητών του 2ου Λυκείου, σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο των Αθηνών. Κάθε σχολείο είχε διαθέσει περίπου 15.000 ευρώ για τις ανάγκες της εκδρομής . Φτάνοντας οι μαθητές της Νέας Αλικαρνασσού διαπίστωσαν ότι κινδύνευαν να βρεθούν στην κυριολεξία στο δρόμο, αφού το αθηναϊκό τουριστικό γραφείο, παρ’ όλο που είχε λάβει κανονικά τα χρήματα από το ηρακλειώτικο πρακτορείο δεν είχε φροντίσει ούτε για τις κρατήσεις των μαθητών στο ξενοδοχείο, ούτε για τη διατροφή τους, αλλά ούτε και για τη μετακίνησή τους με πούλμαν, όπως ήταν και η αρχική συμφωνία.

Μπροστά στον κίνδυνο να βρεθούν μικροί μαθητές αβοήθητοι στους δρόμους μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, το ηρακλειώτικο πρακτορείο υποχρεώθηκε να καταβάλλει εξαρχής τα ποσά που είχε πληρώσει στο «συνεργάτη» του, καθώς επίσης 700 ευρώ επιπλέον για τον συνοδό της εκδρομής, 1400 ευρώ για το διατροφή των μαθητών και διάφορα άλλα έξοδα που ξεπέρασαν τη συνολική ζημιά των 35.000 ευρώ για τον τουριστικό επιχειρηματία του Ηρακλείου.

Μετά από την περιπέτεια αυτή, άλλες δύο εκδρομές σχολείων του Ηρακλείου εντός και εκτός Κρήτης υλοποιήθηκαν κανονικά από το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό πρακτορείο της πόλης, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση των μαθητών του 2ου Λυκείου Ηρακλείου το βράδυ του περασμένου Σαββάτου με το πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά, από όπου και θα προωθούνταν στην Κωνσταντινούπολη για το πρόγραμμα Comenius, έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» η είδηση ότι το ταξιδιωτικό γραφείο δεν μπορούσε να είναι συνεπές στην υποχρέωσή του, καθώς δεν είχαν εκδοθεί τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της αποστολής και υπήρχε ζήτημα ακόμη και με τη διαμονή των μαθητών και των συνοδών τους στην Κωνσταντινούπολη.

Πληροφορίες του cretapost, αναφέρουν ότι η εκδρομή δεν μπόρεσε να ξεκινήσει, λόγω του ποσού των 1700 ευρώ που το ταξιδιωτικό γραφείο του Ηρακλείου δεν μπορούσε να καλύψει, αφού για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδας το συνεργαζόμενο πρακτορείο από την Αθήνα δεν ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις του.

Εν τω μεταξύ, το εν λόγω γραφείο στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με πληροφορίες από το χώρο των τουριστικών πρακτόρων φέρεται να έχει «κρεμάσει» και άλλες εκδρομές σχολείου της Άρτας, αλλά και της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, αφού προηγουμένως είχε εισπράξει τα χρήματα από τις συγκεκριμένες αποστολές.

Ακόμη ένα σχολείο και πιο συγκεκριμένα το 7ο Λύκειο Λάρισας, πέρασε περιπέτεια στο Ηράκλειο, εξαιτίας του ίδιου πρακτορείου των Αθηνών. Οι μαθητές του σχολείου ολοκληρώνοντας την εκδρομή τους στην Κρήτη, θέλησαν να επιστρέψουν με το πλοίο στα σπίτια τους, όπως άλλωστε ήταν και τι προγραμματισμένο. Στο λιμάνι όμως διαπίστωσαν ότι οι κρατήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων τους δεν είχαν γίνει … ποτέ. Και σε αυτή την περίπτωση, τη «ζημιά» φέρεται να πλήρωσε το ταξιδιωτικό γραφείο του Ηρακλείου που είχε την ατυχία να συνεργαστεί με το πρακτορείο της Αθήνας, καθώς ο επιχειρηματίας του Ηρακλείου αναγκάστηκε να καταβάλει το ποσό για τα εισιτήρια του σχολείου της Λάρισας, προκειμένου οι μαθητές να μην εγκλωβιστούν στο Ηράκλειο.

Να σημειώσουμε τέλος, ότι ο ιδιοκτήτης του τοπικού τουριστικού γραφείου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση τόσο για την απάτη σε βάρος του όσο και για το μείζον πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την εκδρομή του 2ου Λυκείου Ηρακλείου, γεγονός που έχει επιβαρύνει σημαντικά την κατάσταση της υγείας του, καθώς τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

Το cretapost, επιχείρησε χωρίς αποτέλεσμα να επικοινωνήσει με το ταξιδιωτικό γραφείο των Αθηνών.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως, ότι η πλευρά του ηρακλειώτη επιχειρηματία, συγκεντρώνει έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία, προκειμένου να καταφύγει στη δικαιοσύνη σε βάρος του υποτιθέμενου συνεργάτη του που τον εξέθεσε και τον εξαπάτησε.

Διαβάστε εδώ, τί λέει σήμερα η εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου Λυκείου Ηρακλείου για το “ναυάγιο” της αποστολής στην Κωνσταντινούπολη
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top