ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Σκηνές...
ροκ στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Προφυλακιστέος
κρίθηκε ο 21χρονος που προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα στην Αγία Βαρβάρα στο οποίο πέθανε ένας 41χρονος. Συγκεντρωμένοι Ρομά φώναζαν και έβριζαν ενώ κυνήγησαν τον δράστη για τον λιντσάρουν παρά τα δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας.

Συγγενείς και φίλοι του νεκρού περίμεναν πως και πως να ολοκληρώσει την απολογία του στον ανακριτή ο 21χρονος. Είχαν στήσει καρτέρι στην είσοδο του κτιρίου και φώναζαν "είσαι δολοφόνος".

Οταν οι συγκεντρωμένοι αντιλήφθηκαν οτι οι αστυνομικοί βγάζουν τον δράστη από άλλο σημείο έτρεξαν για να τον λιντσάρουν. Ακολούθησε κυνηγητό μέσα στην Ευελπίδων με τους αστυνομικούς να καταφέρουν να βάλουν τον δράστη στην κλουβα ασφαλή.

Κάποιοι απο τους εξαγριωμένους συγγενείς του θύματος ζητούσαν ο δράστης να αυτοκτονήσει σύμφωνα με τον κώδικα ηθικής των Τσιγγάνων.

Αλλοι, πιο ψύχραιμοι, μιλούσαν για δικαίωση καθώς ο 21χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Το χρονικό της υπόθεσης που "άναψε φωτιά" στην Αγία Βαρβάρα

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 22/5/2015, όταν στην περιοχή σημειώθηκε τροχαίο δυστύχημα. Ένα αυτοκίνητο παρέσυρε δύο Ρομά 41 και 32 ετών και ο οδηγός απομακρύνθηκε από το σημείο του δυστυχήματος, εγκαταλείποντας τα θύματα του.

Λίγο αργότερα ο 41χρονος πατέρας δύο παιδιών και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΟ Κεραυνός της Αγίας Βαρβάρας κατέληξε, ενώ το άλλο θύμα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Αμέσως η περιοχή "πήρε φωτιά" και ακολούθησε μεγάλη ένταση καθώς συγγενείς και φίλοι του νεκρού και του τραυματία συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση των οδών Σαράφη και Λυκούργου, έβαλαν φωτιά σε κατάστημα, αλλά και σε κάδους απορριμμάτων ενώ περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας για να σβήσουν τις φωτιές αλλά και να ελέγξουν την κατάσταση.

Λίγο μετά τις 22:00, συγγενείς του θύματος συγκεντρώθηκαν στο σημείο και έβαλαν φωτιά στο κατάστημα το οποίο ανήκει στο δράστη του δυστυχήματος, τον οποίον αναγνώρισαν.

Η κατάσταση παρέμεινε τεταταμένη και τις μέρες που ακολούθησαν ενώ χθες Δευτέρα παραδόθηκε ο 21χρονος που προκάλεσε το τροχαίο.

Κατά την προσαγωγή του 21χρονου στα δικαστήρια της Ευελπίδων, συγκεντρωμένοι Ρομά επιχείρησαν να λιντσάρουν τον δράστη και χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ο νεαρός στον οποίο απαγγέλθηκε κατηγορία για δολοφονία από πρόθεση ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Πηγή: newsit.gr
loading...
 
Top