ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Ομάδα ειδικευμένων δυτών με επικεφαλής επιστήμονες του... Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών των ΗΠΑ πραγματοποίησε έρευνες σε ένα δίκτυο υποθαλάσσιων σπηλαίων στις νότιες ακτές της Μαδαγασκάρης.

Ένα εξ αυτών όπως αποκαλύφθηκε αποτελεί νεκροταφείο διαφόρων ζώων της στεριάς ανάμεσα τους και ορισμένα είδη που έχουν εξαφανιστεί.

Από τα μέχρι τώρα ευρήματα που έχουν εντοπιστεί στο σπήλαιο αυτό εκείνα που ξεχωρίζουν είναι τα απολιθώματα ενός γιγάντιου είδους λεμούριου. Πρόκειται για ένα είδος μικρού πιθήκου που ζει αποκλειστικά στη Μαδαγασκάρη. Τα απολιθώματα ανήκουν σε λεμούριους που είχαν μέγεθος γορίλα!

Τα μυστήρια

Οπως είναι ευνόητο οι επιστήμονες καλούνται τώρα να απαντήσουν σε σειρά ερωτημάτων. Ένα ερώτημα είναι πώς βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο καλοδιατηρημένα και ολοκληρωμένα απολιθώματα τόσων πολλών και διαφορετικών μεταξύ τους ζώων.

Ένα δεύτερο έχει να κάνει με αυτή κάθε αυτή την ύπαρξη ορισμένων από αυτά τα ζώα όπως οι γιγάντιοι λεμούριοι. Οι ειδικοί καλούνται να βρουν απαντήσεις στο πότε έζησαν αυτά τα εντυπωσιακά ζώα, πώς επιβίωναν και τι τα οδήγησε σε εξαφάνιση.

Μια πρώτη υπόθεση που κάνουν κάποιοι επιστήμονες είναι ότι τα σπήλαια αυτά βρίσκονταν πριν από μερικές χιλιάδες έτη στην στεριά αλλά κάποια σφοδρή καταιγίδα ή κάποιος τυφώνας που συνοδεύτηκε από μεγάλες πλημμύρες τα βύθισε.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top