ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Οι τελευταίες κατοικίες των διασημοτήτων- Τάφοι που έχουν γίνει τουριστικές ατραξιόν [εικόνες]Αποτελούν τουριστικούς προορισμούς και εξέχουσες ατραξιόν. Κοιμητήρια, τάφοι και μνήματα διασημοτήτων αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες που θέλουν να δουν από κοντά την τελευταία κατοικία των «ειδώλων» τους.

Συγγραφείς, ηθοποιοί και τραγουδιστές ασκούν μαγεία και μαγνητίζουν τους θαυμαστές τους ακόμα και μετά από το θάνατό τους μετατρέποντας τα ταφικά μνημεία στα πιο «ελκυστικά» για το κοινό αξιοθέατα του πλανήτη μας.
Όσκαρ Ουάιλντ



Ένα από τα πιο δημοφιλή νεκροταφεία στο κόσμο είναι το Pere Lachais. Το παρισινό κοιμητήριο των διασημοτήτων «φιλοξενεί» ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα που δεν είναι άλλο από τον τάφο του ιρλανδού ποιητή και θεατρικού συγγραφέα. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 100 χρόνια από τον θάνατό του ο ποιητής συνεχίζει και μαγνητίζει το κοινό. 50 χρόνια μετά τον θάνατό του η σορός του πολυαγαπημένου του συντρόφου Robert Ross ενταφιάστηκε στον ίδιο τάφο, για να περάσουν μαζί τη μεταθανάτια ζωή. Το γεγονός αυτό εμπνέει χιλιάδες επισκέπτες να αφήνουν το αποτύπωμα των χειλιών τους πάνω στο μνήμα που φιλοτέχνησε ο διάσημος Αμερικανός γλύπτης Jacob Epstein.

Μπρους Λι


40 χρόνια μετά τον θάνατό του, ο βασιλιάς των πολεμικών τεχνών, παραμένει ένας από τους κορυφαίους δασκάλους του κουνγκ φου. Χιλιάδες φίλοι του Μπρους Λι συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στο κοιμητήριο Lakeview Cemetery του Σιάτλ, για να πουν το ύστατο χαίρε.

Μαρκ Τουέιν

Περισσότερο γνωστός ως Samuel L. Clemens, ο Μαρκ Τουέιν ενταφιάστηκε στο νεκροταφείου Woodlawn Cemetery στην Elmira της Νέας Υόρκης. Δεκάδες πινακίδες τοποθετήθηκαν για να κατευθύνουν τον κόσμο στην τελευταία του κατοικία. Ο οικογενειακός τάφος του συγγραφέα υποδέχεται 2.000-3.000 επισκέπτες το χρόνο χρόνο, 175 και πλέον χρόνια μετά τη γέννησή του.

Φρανκ Σινάτρα


Άλλος ένας πολύ δημοφιλής τάφος είναι αυτός του Σινάτρα και βρίσκεται στο φημισμένο Palm Springs της Καλιφόρνια. Ο δημοφιλής στίχος του «The best is yet to come» έχει χαραχτεί πάνω στο μνήμα του, όπου ενταφιάστηκε μαζί με ένα μπουκάλι Jack Daniels κι ένα πακέτο τσιγάρα Camel.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα

Η αγαπημένη πριγκίπισσα της Αγγλίας ενταφιάστηκε στο οικογενειακό κτήμα των Spencer στο Althorp του Βόρειου Χάμσαϊρ το 1997. Η τελευταία της κατοικία είναι στο νησάκι Round Oval. Μια φορά κάθε χρόνο, μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, η οικογένεια επιτρέπει στους χιλιάδες φίλους της να προσεγγίσουν το μνημείο που έχει στηθεί προς τιμήν της μέσα στο κτήμα. Ο δρόμος που οδηγεί στο νησάκι είναι διακοσμημένος με 36 σημύδες, μία για κάθε χρόνο της ζωής της.

Μέριλιν Μονρόε

Οι κρύπτες δίπλα στον δικό της τάφο στο Κοιμητήριο του Λος Άντζελες πωλούνται πλέον έναντι εκατομμυρίων, καθώς πολλοί είναι φαίνεται αυτοί που θέλουν να περάσουν την αιωνιότητα δίπλα στο απόλυτο sex symbol, παρά τα 47 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τον θάνατό της. Όσο για την προνομιακή θέση δίπλα της, αυτή λέγεται ότι έχει αγοραστεί τον Χιου Χέφνερ εδώ και πολλά χρόνια.

Τζιμ Μόρισον


Άλλο ένα θρυλικό αξιοθέατο του παρισινού νεκροταφείου Pere Lachaise (το οποίο μάλιστα ιδρύθηκε από τον ίδιο τον Βοναπάρτη το 1804) είναι ο τάφος του ροκ σταρ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στη γαλλική πρωτεύουσα στις 3 Ιουλίου 1971. Χιλιάδες τουρίστες τον επισκέπτονται καθημερινά και αφήνουν και κάτι δικό τους στον τάφο.

Έλβις Πρίσλεϊ


Ο «βασιλιάς» έφυγε από τον κόσμο από υπερβολική δόση χαπιών τον Αύγουστο του 1977 και ενταφιάστηκε σε ένα μαυσωλείο στο κοιμητήριο Forest Hills Cemetery του Μέμφις (Τενεσί), αναγκάστηκαν ωστόσο να μετακινήσουν λίγο αργότερα τη σορό του στην Graceland καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που αποπειράθηκαν να κλέψουν το σώμα του! Η επίσκεψη στον τάφο του Έλβις περιλαμβάνεται στο εισιτήριο που πληρώνεις για να μπεις στην Graceland και παρά το γεγονός ότι ο «βασιλιάς» εγκατέλειψε τα εγκόσμια εδώ και 4 σχεδόν δεκαετίες, 600.000 άνθρωποι τον επισκέπτονται κάθε χρόνο, συμβάλλοντας στην οικονομία του Μέμφις με 150 εκατ. δολάρια.

Σέξπιρ


Από το 1616 που πέθανε, χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται τον τάφο του στο Stratford-upon-Avon του Warwickshire της Αγγλίας. Ο Σέξπιρ ενταφιάστηκε στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδας πληρώνοντας ο ίδιος για αυτήν την θέση.

Μάικλ Τζάκσον


Αποτελούν τουριστικούς προορισμούς και εξέχουσες ατραξιόν. Κοιμητήρια, τάφοι και μνήματα διασημοτήτων αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες που θέλουν να δουν από κοντά την τελευταία κατοικία των «ειδώλων» τους.


Πηγή: iefimerida.gr 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top