ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε… η Λαϊκή Συσπείρωση Ιθάκης. Σύμφωνα με αυτήν, εν έτει 2014, μαθητές του δημοτικού και του νηπιαγωγείου από το Κιόνι, τον Πλατρειθιά και τις Φρίκες μεταφέρονται στο σχολείο τους με αγροτικό φορτηγάκι.
Τι αναφέρει η καταγγελία

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιθάκης καταγγέλλει τη δραματική κατάσταση με τα σχολικά δρομολόγια στο νησί. Ενδεικτικά, πέντε παιδιά του δημοτικού και ένα του νηπιαγωγείου από το χωριό Φρίκες μεταφέρονται με φορτηγάκι, με μεταφόρτωση στη διαδρομή.

Με τον ίδιο τρόπο μεταφέρονται και τα παιδιά του Κιονιού, του Πλατρειθιά, της Ανωγής. Μάλιστα πολλές φορές το μοναδικό παιδί της Ανωγής κατεβαίνει με το ποδήλατο, επτά περίπου χιλιόμετρα ακόμη και με βροχή ή καταιγίδα.
Η κατάσταση αυτή είναι απόρροια της πολιτικής μείωσης των δαπανών για τις ανάγκες των μαθητών, που επιβάλλουν κυβέρνηση – ΕΕ και αποτυπώνεται στις γνωστές ΚΥΑ.

Η άρνηση των οδηγών ταξί, για τους δικούς τους λόγους και με τα δεδομένα της ΚΥΑ, να καλύψουν τα δρομολόγια κάνει ακόμη πιο επίκαιρη την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για ενιαίο δημόσιο φορέα, με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση, που θα καλύπτει την ανάγκη για πλήρεις και ασφαλείς μεταφορές.

Η πρόταση που είχε γίνει, στο όνομα του ρεαλισμού, από τη μεριά της νέας Περιφερειακής Αρχής (ΣΥΡΙΖΑ) για μετακύλισητης ευθύνης στους γονείς ρίχνει νερό στο μύλο αυτής της πολιτικής και αποτελεί συνέχειά της. Μόνο η λαϊκή παρέμβαση, όπως αποδείχτηκε στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε παρουσία του νέου Περιφερειάρχη στην Ιθάκη, μπορεί να οδηγήσει σε αναδίπλωση.


(Πηγή:kefalonitikanea )
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top