ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Ο μυστηριώδης θάνατος της Melissa Millian, αντιπροέδρου της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών «MassMutual» σε δρόμο του Κονέκτικατ πριν από τέσσερις ημέρες, αποτέλεσε την «κορυφή του
παγόβουνου».

Πρόκειται για περίεργες συμπτώσεις ή για καλοσχεδιασμένα συμβόλαια θανάτου;Στις 23 Νοεμβρίου, ερευνητές και δημοσιογράφοι άρχισαν να ανοίγουν πάλι τους φακέλους παλαιότερων ανεξιχνίαστων υποθέσεων δολοφονιών, αυτοκτονιών και αιφνίδιων θανάτων μεγαλοτραπεζιτών και στελεχών οικονομικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που καταγράφηκαν το 2014.

Πρόκειται για 20 υποθέσεις οι οποίες δημιουργούν πολλά ερωτήματα. Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης αλλά και ακτιβιστές ξεκίνησαν τη συστηματική έρευνα, κάνοντας λόγο για θανάτους-μυστήριο ή περίεργες δολοφονίες πίσω από τις οποίες κρύβονται σκοτεινά συμφέροντα. Κοινή συνισταμένη των παρακάτω περιπτώσεων είναι οι υψηλόβαθμες θέσεις που κατείχαν οι θανόντες, με κάποιους απ' αυτούς να ασκούσαν -κατά το παρελθόν- επιρροή στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό «παιχνίδι».

Το οικονομικό portal «Zero Hedge» αλλά και το «activist post» δημοσίευσαν πρόσφατα όλες τις περιπτώσεις θανάτων τραπεζιτών.

Στη λίστα περιλαμβάνονται:

1. Ο 58χρονος William Broeksmit, πρώην στέλεχος της Deutsche Bank AG, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, μετά από μια φαινομενική αυτοκτονία στο South Kensington στο κεντρικό Λονδίνο, στις 26 Ιανουαρίου.



2. Ο Karl Slym, διευθύνων σύμβουλος της Tata Motors, βρέθηκε νεκρός στον 4ο όροφο ξενοδοχείου στην Μπανγκόκ στις 27 Ιανουαρίου.



3. Ο Gabriel Magee, 39χρονος υπάλληλος της JP Morgan, πέθανε αφότου έπεσε από την οροφή της JP Morgan στο Λονδίνο, στις 27 Ιανουαρίου.



4. Ο Mike Dueker, επικεφαλής οικονομολόγος της επενδυτικής τράπεζας των ΗΠΑ, εντοπίστηκε νεκρός στις 29 Ιανουαρίου κοντά στο Τακόμα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.



5. Ο Richard Talley, ο 57χρονος ιδρυτής της American Title Services Company στο Κολοράντο, φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου.



6. Ο Tim Dickenson, οικονομικός Σύμβουλος της Zurich Insurance Group με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, βρέθηκε επίσης νεκρός, ωστόσο οι συνθήκες γύρω από τον θάνατο του είναι ακόμα άγνωστες. Ο Tim Dickenson εργάστηκε στην JPMorgan Chase για 11 χρόνια.



7. Ο Ryan Henry Crane, 37 ετών στέλεχος της JP Morgan φέρεται να αυτοκτόνησε. Δεν δόθηκε καμία διευκρίνιση για τον θάνατό του και ο φάκελος έκλεισε...



8. Li Junjie, ένας 33 χρονος τραπεζίτης στο Χονγκ Κονγκ, πήδηξε από το κτήριο της JP Morgan HQ στο Χονγκ Κονγκ.



9. James Stewart Jr, Διευθύνων Σύμβουλος της Commerce Bank των ΗΠΑ, πέθανε στο Scottsdale, της Αριζόνα, το πρωί της 19 Φεβρουαρίου. Ο εκπρόσωπος της οικογένειας του νεκρού δεν ήθελε να αναφέρει ποια ήταν η αιτία θανάτου.



10. Edmund Reilly, 47 ετών, χρηματιστής της Vertical Group, αυτοκτόνησε πηδώντας μπροστά στις γραμμές του τρένου.



11. Ο Kenneth Bellando ήταν έμπορος της Levy Capital και πρώην τραπεζικός αναλυτής επένδυσεων της JPMorgan. Πήδηξε από τον 6ο όροφο του διαμερίσματός του στο East Side.



12. Peter Schmittmann, 57 ετών, πρώην διευθύνων σύμβουλος της ολλανδικής τράπεζας ABN Amro, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του κοντά στο Άμστερνταμ με τη σύζυγο και την κόρη του.



13. Li Jianhua, 49 ετών, διετέλεσε διευθυντής της Τραπεζικής Ρυθμιστικής Επιτροπής της Κίνας και πέθανε από αιφνίδια καρδιακή προσβολή.



14. Η τραπεζίτης ονόματι Lydia, 52 ετών, (δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το επώνυμό της) πήδηξε από τον 14ο όροφο του Bred-Banque Populaire στο Παρίσι.



15. Ο 45χρονος μεγαλοτραπεζίτης Julian Knott σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε με ένα κυνηγετικό όπλο στο Jefferson Township του Νιού Τζέρσεϊ.



16. Ο Thierry Leyne, συνεργάτης του Ντομινίκ Στρος Καν, πήδηξε από το διαμέρισμά του (23ος όροφος) στο Τελ Αβίβ.



17. Ο Calogero Gabino, 41 ετών, πρώην σύμβουλος για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και πληρεξούσιος για την Deutsche Bank, αυτοκτόνησε αφού κρεμάστηκε από ένα κάγκελο της σκάλας στην κατοικία του.



18. Ο Shawn Μiller σύμβουλος διαχείρισης περιβαλλοντικών και κοινωνικών κινδύνων της City Group, βρέθηκε νεκρός στην μπανιέρα του και σύμφωνα με την Αστυνομία έφερε τραύμα από μαχαίρι.



19. Η Melissa Millian, αντιπρόεδρος της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών «MassMutual» βρέθηκε νεκρή στις 23 Νοέμβρη σε ένα δρόμο στο Κονέκτικατ με μαχαιριές στο στήθος.



20. Η αστυνομία ερευνά τον θάνατο του 39χρονου διευθύνοντος συμβούλου της Goldman Sachs Nicholas Valtz. Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Valtz, ήταν «αρχάριος kiteboarder», και βρέθηκε νεκρός από τα μέλη της οικογένειας του.



Εάν δεν προκύψει -κατόπιν νέων ερευνών- ότι κάποια από τα παραπάνω πρόσωπα δεν αντιμετώπιζαν οικονομικά ή ψυχολογικά προβλήματα, τότε ενδεχομένως να φουντώσουν τα σενάρια των συνωμοσιολόγων για ένα ανεξέλεγκτο παιχνίδι συμφερόντων...

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης - Φίλιππος Καραμέτος- zougla.gr

πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top