ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Δηλητηρίασαν τα νερά της ΜεσογείουΟι αμερικανοί κατέστρεψαν τα χημικά της Συρίας.Το απόθεμα των συριακών χημικών όπλων που είχε παραδοθεί από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ «εξουδετερώθηκε» στο κατάστρωμα του αμερικανικού πολεμικού USS Cape Ray στη Μεσόγειο Θάλασσα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον κυβερνήτη του Cape Ray, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χάγκελ μίλησε για «εξουδετέρωση, στη θάλασσα, του πιο επικίνδυνου από τα αποθέματα των χημικών της Συρίας» που χρησιμοποιείτο για την κατασκευή του αερίου σαρίν και του αερίου μουστάρδας.
«Σήμερα έγινε ένα σημαντικό επίτευγμα στη συνεχή προσπάθειά μας για την αντιμετώπιση της διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής με την καταστροφή του στρατιωτικού αποθέματος που μας είχε παραδοθεί », ανέφερε και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ένα «σημαντικό ορόσημο» στις διεθνείς προσπάθειες για την καταστροφή των χημικών όπλων του καθεστώτος Άσαντ.
Όπως είπε ο Μπαράκ Ομπάμα η καταστροφή του αποθέματος αυτού από το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας ολοκληρώθηκε πριν από το χρονοδιάγραμμά του. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να έχουν στο μικροσκόπιό τους την Συρία ώστε να εξασφαλισθεί η τήρηση της υπόσχεσης του καθεστώτος Άσαντ για την καταστροφή των εγκαταστάσεων παραγωγής χημικών όπλων.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top