ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Χιλιάδες Τούρκοι προσκύνησαν στον Άγιο Γεώργιο

Αν και μουσουλμάνοι.
Χιλιάδες Τούρκοι συνέρρευσαν τελικά, ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, στη Μονή του Αγίου Γεωργίου Κουδουνά στη Πρίγκηπο, στο μεγαλύτερο νησί δηλαδή του συμπλέγματος των Πριγκιπονήσων στην Κωνσταντινούπολη.

Παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία μουσουλμάνοι, αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο στο να εκδηλώνουν την πίστη τους προς τον Αγιο Γεώργιο, με τους πιστούς που επισκέπτονται την ιστορική μονή να αυξάνονται κάθε χρόνο.

Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων έχουν υιοθετηθεί και νέα έθιμα και νέοι τρόποι εναπόθεσης ταμάτων, όπως οι κορδέλες που δένουν οι πιστοί στα δέντρα στο μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή του λόφου όπου βρίσκεται ο ναός ή οι πολύχρωμες κλωστές που ξετυλίγουν κατά μήκος του ίδιου μονοπατιού οι πιστοί προσευχόμενοι και χωρίς να μιλούν.

Η κοσμοσυρροή φέτος ήταν τόσο μεγάλη που η τουρκική Αστυνομία έλαβε μέτρα ασφαλείας επιτρέποντας την είσοδο στο μοναστήρι ανά ομάδες των 25 ατόμων, ενώ δρομολογήθηκαν επιπλέον πλοία από την Κωνσταντινούπολη προς την Πρίγκηπο για να καλυφθεί η αυξημένη κίνηση.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top