ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

10 + 1 πράγματα που θα μετανιώσετε στα 30 σαςΚαι τα οποία ίσως αποφύγετε, αν διαβάσετε τα παρακάτω....
Μερικοί μαθαίνουν με τον εύκολο, άλλοι μαθαίνουμε με το δύσκολο τρόπο ! Και, σίγουρα, πρέπει να ζήσουμε κάτι, δεν αρκεί να το ζήσουν οι άλλοι για μας. Αλλά, αν ακούσουμε τις συμβουλές τους και είμαστε λίγο "υποψιασμένοι", τότε ίσως αποφύγουμε κάποιες κακοτοπιές.
Χρήστες του Reddit ομολογούν δημόσια τι πράγματα από αυτά που έκαναν στα 30 τους, το μετάνιωσαν. Έτσι ίσως να πάρουμε μια ιδέα του τι λάθη μπορούμε να κάνουμε κι εμείς και τι θα μπορούσαμε να αποφύγουμε ώστε όταν τελειώσει η δεκαετία των 30 να μην μετανιώνουμε, όχι πολύ τουλάχιστον:
1. Τα "πρέπει" και τα "οφείλω"
Στα 30, η πίεση από τον κοινωνικό περίγυρο είναι εντονότερο παρά ποτέ. Νιώθετε ότι πρέπει... να παντρευτείτε, να κάνετε παιδιά, να κάνετε καριέρα...
Τα πρέπει των άλλων όμως μπορούν να αποδειχτούν κρεβάτι του Προκρούστη, μην κόψετε τα δικά σας όνειρα πάνω σε αυτό.
2. Δεν περνάτε χρόνο με τους γονείς σας
Είναι ακόμη αρκετά νέοι και μπορείτε να μοιραστείτε μαζί τους πράγματα και δραστηριότητες. Ανακαλύψτε τη χαρά μιας κουβέντας, μιας βόλτας, ενός ταξιδιού μαζί τους.
3. Πάνω από όλα η δουλειά
Καλή είναι η επένδυση στην καριέρα αλλά μην ξεχνάτε και τα υπόλοιπα, περάστε χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάτε, οι στιγμές μαζί τους είναι πολύτιμες, περισσότερο και από τα χρήματα.
4. Πείτε όχι στον αρνητισμό
Όχι, δεν είναι ίδιον της εφηβείας μόνον. Πείτε όχι σε ανθρώπους και καταστάσεις που σας κάνουν να νιώθετε άσχημα, επανεξετάστε κάποιες σχέσεις σας. Μην σπαταλάτε συνεχώς το πολύτιμο μυαλό και το χρόνο σας σε αρνητικές σκέψεις, ούτε σε πράγματα τα οποία δεν μπορείτε να ελέγξετε.
5. Νιώθετε ότι μεγαλώσατε πολύ
"Μεγάλωσα πολύ για αυτά!". Κλασική φράση που λέτε αλλά και ακούτε από τους φίλους σας μόλις μπείτε στα 30. Αλλά σκεφτείτε: τι θα έλεγαν οι άνθρωποι στα 50, τα 60, τα 70; Ο κόσμος σας φάνταζε γεμάτος ευκαιρίες στα 20; Ακόμα είναι!
6. Βάζετε σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό σας
Σκεφτείτε για λίγο τον εαυτό σας και τις δικές σας προτεραιότητες και τότε θα τακτοποιηθούν και όλα τα υπόλοιπα. Και τότε θα νιώσετε λιγότερο άγχος και περισσότερη χαρά και αυτό θα βελτιώσει και όλα τα υπόλοιπα και φυσικά τις σχέσεις σας με τους ανθρώπους.
7. Αμελείτε το σώμα σας
Λέτε ότι έχετε μεγαλώσει αλλά συνεχίζεται τις εφηβικές συνήθειες του ατελείωτου junk food και της καθιστικής ζωής. Τώρα όμως είναι η ηλικία να φροντίσετε το σώμα σας και να βάλετε τις βάσεις για μια καλή μετέπειτα ζωή.
8. Χάνετε ευκαιρίες
Έχετε τα μάτια σας ανοικτά και μην κολλάτε στα πρέπει που προαναφέραμε. Αν νιώσετε ότι κάτι είναι ευκαιρία, μην το αφήσετε να προσπεράσει.
9. Δεν αποταμιεύετε
Είναι ίσως ένα από τα βασικότερα πράγματα που μετανιώνει κανείς στο τέλος της δεκαετίας των 30. Ζήστε το τώρα αλλά σκεφτείτε και το μέλλον.
10. Δεν ταξιδεύετε αρκετά
Όσο μεγαλώνετε οι υποχρεώσεις δεν θα σας επιτρέπουν να ταξιδεύετε αλλά θα μειώνετε και η διάθεση σας. Μην το αναβάλλετε!
11. Σας νοιάζει υπερβολικά τι πιστεύουν οι άλλοι
Ταιριάζει ίσως και με το Νο 1, με το οποίο ξεκινήσαμε. Μην σπαταλάτε χρόνο και ψυχικό κεφάλαιο στο να σκέπτεστε τι σκέφτονται για σας οι άνθρωποι που δεν σας ενδιαφέρουν. Αυτοί που σας ενδιαφέρουν, σίγουρα έχουν πάντα περισσότερη κατανόηση από όση νομίζετε.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top